Xavier Trias: ?Les ciutats hem d´aprofitar les xarxes transeuropees de transport per promoure el nostre creixement econòmic” : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Les ciutats hem d´aprofitar les xarxes transeuropees de transport per promoure el nostre creixement econòmic”

19/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui la constitució de la Plataforma ?EU Core Net Cities?, un nou lobby que neix amb la participació d´una cinquantena de ciutats i àrees metropolitanes i que “vol aprofitar la xarxa transeuropea de transport per promoure el seu creixement econòmic, competitivitat i la cohesió social.”

La constitució d´aquest clúster de ciutats s´ha fet en el marc del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) i ha comptat amb representants de ciutats espanyoles i europees com Gènova, Montpellier, Ghent, Ljubljana, Utrech, Màlaga, Bilbao. ?EU Core Net Cities? està coorganitzat per l´Ajuntament de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, FERRMED i el SIL.

En el seu discurs, Trias ha assegurat que ?les ciutats seran els veritables motors de la propera transformació econòmica. Per això avui refermen la nostra convicció de treballar conjuntament per convertir les xarxes transeuropees de transport en una oportunitat de desenvolupament econòmic, de creació de riquesa, i de generació d´oportunitats de futur?.

?Volem aprofitar aquesta vinculació que ens uneix perquè les nostres ciutats siguin els veritables pols productius d´aquesta xarxa de transport. Una xarxa que connecta els principals ports marítims i fluvials del continent europeu, així com les seves regions econòmiques més importants i competitives,? ha dit l´alcalde. ?Hem d´aconseguir que entre totes les ciutats i municipis aquí representats aconseguim esdevenir un potent motor de reactivació econòmica a nivell europeu?, ha dit l´alcalde.

?Tots aquí som conscients que FERRMED és molt més que un eix ferroviari. És la veritable espina dorsal europea, que connecta la Mediterrània occidental i el nord d´Àfrica amb els països d´Escandinàvia i el nord d´Europa? ha dit i ha recordat que es tracta d´una àrea que representa aproximadament un 54% del total de la població europea, el 66% del PIB i el 80% del transit marítim de contenidors.

?Des de Barcelona som conscients que el Corredor Mediterrani, l´eix FERRMED i, en última instància, la Xarxa Trans-europea de Transport configuren la columna vertebral d´un gran eix de desenvolupament econòmic i social a nivell europeu?, ha dit Trias.

?El nostre objectiu és crear un horitzó de futur compartit que ofereixi oportunitats per a tothom, i transformar les nostres ciutats en espais més connectats, eficients, intel·ligents i sostenibles? i ha recordat el paper clau de les ciutats com a pols de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar?, ha sentenciat Xavier Trias.





Paraules clau