Llum verda a les obres de millora del drenatge de l´Avinguda Paral·lel, Ronda Sant Pau i carrer Vilà i Vilà i entorns : Servei de Premsa

Llum verda a les obres de millora del drenatge de l´Avinguda Paral·lel, Ronda Sant Pau i carrer Vilà i Vilà i entorns

20/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La comissió d´Hàbitat Urbà i Medi Ambient ha donat llum verda al projecte executiu de millora del drenatge de l´Avinguda Paral·lel, Ronda Sant Pau, carrer Vilà i Vila i entorns, que contempla un seguit de actuacions com l´execució d´un nou col·lector al carrer Vilà i Vilà, al barri del Poble Sec.

Aquesta obra, que compta amb un pressupost de 21 milions d´?, ha de permetre acabar amb els problemes d´inundacions que es produeixen degut a la insuficiència hidràulica dels dos col·lectors existents a l´Avinguda Paral·lel i dels excedents de la conca de Diagonal que vessa cap al Paral·lel.

El projecte ha estat promogut per la Direcció del Cicle de l´Aigua de Medi Ambient i Serveis Urbans d´Hàbitat Urbà. Contempla les actuacions per solucionar els problemes d´inundabilitat de la zona sud del Raval i el Poble-sec, creant un nou eix drenant que augmenti la capacitat hidràulica de la xarxa de la zona. En aquest projecte es defineix l´obra civil i mecànica necessària per l´execució de:

– Nou col·lector pel carrer Vilà i Vilà, incloent obra singular del pas per sota l´accés al funicular de Montjuïc.
– Reparació d´un tram de col·lector de l´Av. Paral·lel.
– Reforç mitjançant un desdoblament del col·lector d´Av. Paral·lel.
– L´execució de sobreeixidors entre els dos col·lectors existents de l´Av. Paral·lel al nou col·lector
– L´ampliació del dipòsit d´aigua freàtica existent a la Pl. Bella Dorita.
– Reforç de la recollida superficial de les aigües pluvials mitjançant la col·locació d´un sistema de reixes situades a la cruïlla Rda. St. Pau-Av. Paral·lel.

Les obres està previst que s´iniciïn abans de finals d´any. Tenen una durada prevista de 30 mesos, es faran en 3 fases. Aquests treballs al subsòl es faran de manera simultània i coordinada amb les actuacions de millora de l´espai públic previstes a l´Avinguda Paral·lel.





Paraules clau