Maite Fandos destaca que ?la sortida de la crisi es farà a través de l´estratègia compartida amb les entitats socials? : Servei de Premsa

Maite Fandos destaca que ?la sortida de la crisi es farà a través de l´estratègia compartida amb les entitats socials?

20/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha assistit aquest matí a la Jornada Anual de l´Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva que ha reunit a les entitats, institucions, universitats i empreses membres de l´Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.
 
A la Jornada d´aquest any, a més de ser la trobada anual de l´Assemblea de l´Acord, s´ha signat un compromís conjunt per desplegar una estratègia compartida que compromet institucions i entitats socials de la ciutat per fer front a la crisi social. En aquest sentit, la tinent d´alcalde ha senyalat que ?amb aquest enfocament Barcelona la construeixen els seus ciutadans i ciutadanes. Podem afirmar clarament que existeix crisi a la ciutat, però crec que compartim la idea que no tenim crisi de ciutat”

El compromís de l´Estratègia Compartida va sorgir durant el procés d´elaboració del Pla Municipal d´Inclusió Social  on es va constatar que la ciutat disposa d´una societat civil molt àmplia, compromesa, organitzada i amb una llarga tradició de cooperació público – privada, i que Barcelona està preparada per anar més enllà, i això fa possible definir una línia estratègica dins el Pla que és el desplegament d´una Estratègia compartida per desenvolupar el compromís de tots i totes en la millora de la situació social de Barcelona, de la que avui iniciem el desplegament.
 
Maite Fandos ha destacat que aquesta estratègia ?representa un model basat en el lideratge democràtic de les polítiques socials i donant un gran protagonisme als valors d´allò públic?. ?Des de l´Ajuntament? ha dit Fandos, ?ja fa dos anys que treballem en aquesta línia constituint espais amb els quals ja estem fent front a la situació actual. Espais com la Taula Solidària d´Aliments, la Comissió mixta per abordar la situació dels desnonaments, la Taula on treballem el clausulat social o el proper espai de treball per abordar la situació dels infants de Barcelona. La sortida de la crisi es farà a través de l´estratègia compartida amb les entitats socials?.
 
El compromís de l´Estratègia Compartida preveu, entre d´altres objectius, ampliar els recursos públics, privats i de ciutadania, i multiplicar l´impacte i l´eficiència dels mateixos articulant els nostres programes i projectes a la ciutat, en una mateixa estratègia compartida, i enfortir la ciutat i la ciutadania en l´adversitat, apoderant al màxim a les persones i les entitats socials, millorant els seus vincles personals, socials i associatius, i afrontar solidàriament els nous reptes socials.
 
La tinent d´alcalde, durant la seva intervenció, ha subratllat que ?des del govern municipal, tenim molt clares quines han de ser les prioritats especialment en els temps que vivim: les persones i les polítiques d´atenció social. El govern de la ciutat dóna prioritat a les inversions socials, multiplica l´impacte dels seus recursos articulant-los en programes i projectes en xarxa amb les entitats i agents socials. Tots junts treballem millor per millorar la qualitat de vida a Barcelona, liderant noves alternatives d´innovació europea, oferint noves alternatives a les ciutats europees i a la seva gent?.





Paraules clau