Barcelona i Budapest signen un conveni de cooperació cultural : Servei de Premsa

Barcelona i Budapest signen un conveni de cooperació cultural

21/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l´alcalde de Budapest, István Tarlós, han signat aquesta tarda a l´Ajuntament de Barcelona un conveni cultural per tal d´enfortir les relacions entre ambdues ciutats, molt vinculades històricament. El conveni permetrà desenvolupar projectes de diplomàcia cultural en els àmbits de l´educació, la difusió i promoció de les llengües hongaresa i catalana; les relacions entre museus, arxius i centres patrimonials, així com la celebració de festivals culturals o la instal·lació de monuments commemoratius de caire històric i cultural, per tal de promoure la història comuna d´Hongria i Catalunya. Les àrees encarregades de la coordinació i execució d´aquests projectes seran l´Institut de Cultura de Barcelona i el Departament de Relacions Exteriors de l´Ajuntament de Budapest Capital.

Fotos signatura conveni Barcelona-Budapest

Un dels primers projectes que es duran a terme en el marc d´aquest conveni, serà la construcció d´un parc infantil històric a Barcelona en homenatge a dos personatges destacats de la història comuna d´Hongria i Catalunya: la reina Violant d´Hongria i el rei Jaume I El Conqueridor de la Corona catalanoaragonesa. S´ubicarà al parc del Castell de l´Oreneta, al Districte de Sarrià – Sant Gervasi, i és previst que s´inauguri durant la primavera del 2014. El model del parc s´inspiraria en les construccions de l´artista hongarès Boldizsár Kő, autor de diversos parcs del mateix estil a Hongria, com ara el Parc Infantil Històric de Visegrád dedicat al rei Maties i a la reina Beatriu, i també autor del Parc Infantil Històric de la ciutat catalana de Montblanc. El tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l´Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha signat el memoràndum amb representants de l´Ajuntament de Budapest per a l´execució del projecte, que estableix, entre altres punts, que les dues
ciutats cofinancen a parts iguals la construcció d´aquest parc infantil.

Barcelona també enfortirà lligams culturals amb Budapest col·laborant en la presentació del nou Museu d´Art d´Hongria, i que és resultat de la fusió dels actuals Museu Nacional de Belles Arts de Budapest i la Galeria Nacional d´Hongria.





Paraules clau