Barcelona té a punt el dispositiu de serveis municipals per a la revetlla de Sant Joan : Servei de Premsa

Barcelona té a punt el dispositiu de serveis municipals per a la revetlla de Sant Joan

21/06/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Sant Joan és una de les primeres grans cites per a l´espai públic a l´estiu a Barcelona, i com és tradició, s´espera que una multitud de persones optin per celebrar la revetlla a la ciutat, fent ús dels carrers, parcs, places i també les platges de Barcelona. L´any passat a les platges de la ciutat s´hi van aplegar unes 70.000 persones.

Des de l´Ajuntament s´ha preparat un dispositiu específic de neteja amb 461 operaris durant tot el cap de setmana, que concentraran els seus esforços en la recuperació de la netedat a les platges, la matinada del dia 24, amb 303 operaris i 50 vehicles, a més del personal tècnic i de suport. Aquest operatiu es desplegarà a les platges, la nit de diumenge 23 a dilluns 24, en coordinació amb la Guàrdia Urbana i Mossos d´Esquadra, que s´encarreguen del desallotjament de les persones que celebrin la revetlla al litoral barceloní, de manera simultània des de diversos punts per optimitzar la feina dels diferents equips.

L´operatiu especial de la revetlla començarà a les 6:00 hores del matí, quan els equips de neteja i els agents procediran a desallotjar i netejar les platges, amb l´objectiu de tenir-les a punt per a l´ús de banyistes i visitants a les 10:00 hores.

En total, a les platges i passejos de la zona litoral la matinada de Sant Joan hi haurà 303 operaris treballant en les tasques de neteja entre equips de neteja manual, tractors, escombradores mixtes i mecàniques, baldejadores, mini-pales, equips recol·lectors de grans dimensions, i equips de suport amb vehicles 4×4.

Per tal de contribuir a minimitzar els residus produïts per aquesta celebració, també s´instal·laran 500 papereres de cartró, per complementar les que hi ha instal·lades de forma permanent, i 84 contenidors addicionals.

A més, a tota la ciutat, el dia de Sant Joan hi haurà 128 operaris en tasques de neteja i 30 operaris que es dedicaran específicament a la neteja dels espais de les fogueres autoritzades, un cop finalitzada la revetlla, durant tot el dia.

La font del Passeig de Gràcia amb Gran Via s´il·luminarà per Sant Joan

La font de Passeig de Gràcia amb Gran Via de les Corts Catalanes s´il·luminarà de color vermell i groc per celebrar la festivitat de Sant Joan. L´encesa de les llums i colors de la font començarà al capvespre, quan es faci fosc, i finalitzarà a la 1 de la matinada, quan finalitza el funcionament de la font.

El cap de setmana, el metro funcionarà 67 hores sense interrupció

Com cada any per Sant Joan, diumenge vinent, dia 23 de juny, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà servei de metro durant tota la nit. Per la coincidència amb el servei continuat de dissabte, aquest cap de setmana els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada del 22 de juny, fins a les 12 de la nit del dia 24 (és a dir, fins a la finalització del servei de dilluns). En total, seran 67 hores de servei ininterromput, comptant dues nits de servei continuat (dissabte i la revetlla, diumenge) i el servei fins a les 12 de la nit del dilluns, dia festiu.

TMB també farà un desplegament especial de personal per atendre l´afluència d´usuaris que es desplaçaran en metro a la zona de platges i al centre de la ciutat per celebrar la revetlla. Per aquest motiu, es reforçarà la seguretat i protecció a les estacions del front marítim de la línia 4 (Ciutadella / Vila Olímpica, Barceloneta i El Maresme / Fòrum) i també a les cèntriques estacions de Catalunya i Urquinaona.

Així, amb vuit línies de metro i 141 estacions obertes, TMB contribueix a la mobilitat amb transport públic durant la revetlla de Sant Joan per tal de facilitar els desplaçaments dels ciutadans.





Paraules clau