Xavier Trias: ?Treballar per l´educació és esforçar-se perquè ningú quedi enrere? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Treballar per l´educació és esforçar-se perquè ningú quedi enrere?

21/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest matí el pla de suport a l´alumnat d´ESO durant l´estiu ?Suport a l´estiu, èxit al setembre?, que es durà a terme per primer cop aquest any. A la presentació l´han acompanyat la consellera d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, i el regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

Aquesta iniciativa que lidera l´Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb el Consorci d´Educació de Barcelona, i compta també amb el compromís dels centres educatius públics i concertats de la ciutat que ofereix l´oportunitat a l´alumnat d´ESO de tenir un suport a l´estiu per ajudar a assolir l´èxit el setembre.

Durant la seva intervenció, l´alcalde ha refermat que a més de lluitar per l´excel·lència, ?treballar per l´educació és esforçar-se perquè ningú quedi enrere? i ha remarcat que ?l´Ajuntament de Barcelona aposta per l´educació de qualitat, com a eina bàsica per garantir el futur de la ciutat?, ja que ?volem ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació?.

Trias ha recordat que l´any vinent, la ciutat acollirà el 13è Congrés Internacional de Ciutats Educadores i ha explicat que ?volem convertir Barcelona en un referent internacional den benestar i qualitat de vida amb un ensenyament de qualitat i excel·lència que no deixi ningú enrere? i ha afegit que ?Barcelona està ben posicionat per aconseguir aquestes coses i en tenim vocació?.

Finalment, l´alcalde ha ressaltat que ?l´objectiu principal és incrementar els graduats en Secundària i oferir-los continuïtat en estudis post-obligatoris i tot això amb la vista posada en aconseguir el seu desenvolupament personal, professional i social al llarg de la vida? i ha posat en valor la bona coordinació existent entre l´Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, ?treballem en la mateixa direcció i aprofitem els esforços i les energies compartides?.

Per la seva banda, la consellera d´Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que aquestes mesures van en favor de l´èxit escolar i ha expressat que a Barcelona ?estadísticament semblaria que només hem de mantenir-nos però volem continuar treballant en aquesta línia? i ha recordat que ?la qualitat real implica equitat? i aquesta s´aconsegueix amb un tracte compensatòria als col·lectiu que més ho necessiten.

La consellera ha explicat que aquestes mesures donen més sentit a la convocatòria d´exàmens del setembre perquè permeten ?mantenir la musculatura de treball? i ha posat en valor el paper dels monitors que hi participen en el projecte, ja que ?els monitors són exalumnes que reforcen i estimulen el procés de millora?.

Document relacionat:
L´Ajuntament de Barcelona lidera un pla de suport durant l´estiu adreçat a alumnat d´ESO per ajudar-los a afrontar amb èxit els exàmens de setembre





Paraules clau