Xavier Trias: ?El modernisme és un moviment únic al món? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?El modernisme és un moviment únic al món?

25/06/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest vespre a la presentació de la campanya d´estiu de la Ruta del Modernisme, en un acte que ha tingut lloc als Pavellons Güell i on ha participat el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez i el tinent d´alcalde i regidor de Les Corts, Antoni Vives.

Trias ha destacat que ?el modernisme és un moviment únic al món? i ?que Barcelona és la Capital Mundial del Modernisme?. ?Barcelona és coneguda en gran part gràcies al modernisme?, fet que fa que milers de turistes passin anualment per la nostra ciutat amb l´objectiu de visitar alguns dels edificis més emblemàtics. ?Que a Barcelona tinguem la concentració de monuments modernistes més important del món, nou d´ells Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és quelcom que ens ha de fer sentir orgullosos?. ?La marca internacional de Barcelona ha d´estar lligada a la cultura, al coneixement, a la creativitat i la innovació.? ha dit Trias.

Tria ha recordat que la construcció dels jardins i els pavellons Güell va ser fruit de l´aliança de dues persones visionàries. De dos homes avançats al seu temps: el comte Güell i Antoni Gaudí. ?La seva llarga amistat i col·laboració va donar peu a un dels moviments artístics més prolífics i importants dels darrers dos segles a Catalunya?, ha dit Trias que ha recordat que el modernisme és un moviment únic al món, al que hem de sumar altres arquitectes de referència com el Domènech i Muntaner i el Puig i Cadafalch.

L´alcalde ha destacat que ?aquest gran patrimoni cultural i històric que tenim a casa nostra, aporta riquesa a la nostra ciutat i al nostre país?. ?Aquest és un actiu molt important per una ciutat que té un dels seus sectors estratègics en el turisme. També és un patrimoni que hem de continuar conservant, cuidant i difonent, tant a casa nostra com arreu del món.

Xavier Trias ha volgut posar en valor la campanya d´estiu de la Ruta del Modernisme i que permet gaudir de promocions i descomptes de fins al 50% per conèixer 17 joies de la ciutat. Gaudir i que l´any passat, quan es va posar en marxa, va tenir un èxit de participació enorme amb més de 4.000 persones inscrites.

?En aquests moments difícils, de profunda crisi econòmica i social, hem de tenir cura que les persones de Barcelona puguin gaudir d´aquest patrimoni a un preu accessible?, ha dit Trias que ha agraït la implicació de totes les institucions, associacions i entitats que han fet possible aquesta campanya d´estiu: ?És un magnífic exemple del treball i la implicació de la societat civil?.

Enguany participen en la campanya la Universitat de Barcelona, Turisme de Barcelona, a Caixa Fòrum, CosmoCaixa, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Francisco Godia, al Gran Teatre del Liceu, a l´Hotel Espanya, al Museu del Modernisme Català, al MNAC, el Parc d´Atraccions Tibidabo, a l´Hospital de Sant Pau, a Gaudí Experiència, a la Casa Batlló, el Palau Güell i el Palau de la Música Catalana.

L´alcalde ha felicitat, així mateix, a tots els membres de la ?Ruta Europea del Modernisme?, a la Universitat de Barcelona, i en especial al seu Grup de Recerca d´Art Modern i Contemporani, i també a l´Institut de Paisatge Urbà, per la seva iniciativa d´organitzar a Barcelona el primer Congrés Internacional sobre Art Nouveau, que començarà demà. ?Aquesta serà una magnífica oportunitat que reunirà a científics i experts de tot el món, i que servirà per posicionar-nos com el punt de referència mundial del modernisme?, ha dit Trias.

Més informació en dossier de premsa adjunt





Paraules clau