El districte de Sant Martí atorga subvencions a les escoles del barri Besòs i Maresme per pal·liar l´impacte de la crisi econòmica : Servei de Premsa

El districte de Sant Martí atorga subvencions a les escoles del barri Besòs i Maresme per pal·liar l´impacte de la crisi econòmica

27/06/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La prioritat del govern municipal és el benestar de les persones i el districte de Sant Martí recull en el seu PAD un seguit de Programes de Suport a les Famílies, entre ells aquest, que determina l´atorgament de subvencions a les escoles del barri del Besòs i Maresme.

Són les diverses mancances econòmiques de les famílies de les escoles d´aquest barri que evidencien la situació de crisi econòmica i com a conseqüència, es produeixen situacions discriminatòries des dels primers anys de l´escolarització obligatòria en aspectes complementaris al pedagògic, quan precisament l´escola ha de ser un espai d´igualtat d´oportunitats.

Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí ha declarat: “Aquest conveni neix del convenciment que l´Administració ha de garantir que tothom tingui les mateixes eines per poder desenvolupar el seu futur. Alhora hem de treballar perquè sorgeixin aquestes oportunitats i les persones les puguin aprofitar”.

Entenent la importància que té l´educació per a la integració social i econòmica de les persones i per a defensar el dret a la igualtat d´oportunitats per a tots els alumnes, s´ha atorgat una subvenció directa, per raons socials i econòmiques, per un import total de 47.000 euros. Aquesta quantitat es repartirà entre les escoles del barri del Besòs i Maresme amb l´objectiu de satisfer necessitats complementàries però prioritàries dels alumnes dels respectius centres escolars del curs 2012-2013.

Els centres educatius amb qui se signen els convenis de col·laboració són:
– Escola Concepció Arenal
– Escola Eduard Marquina
– Escola General Prim
– Escola Joaquim Ruyra
– Col·legi Miró
– Col·legi Sagrat Cor
– Col·legi Sant Gabriel
– Col·legi Santa Maria dels Apòstols
– Institut Barri Besòs
– Institut Rambla Prim

Per tant, en aquest projecte d´ajut participen 4 escoles públiques de primària i 2 instituts amb 2.217 alumnes i com a centres concertats: 2 centres de primària i ESO, 1 centre primària/secundària i Batxillerat i 1 centre de primària; amb 2.315 alumnes. El nombre total de beneficiaris de la subvenció són 4.532 alumnes.

Tipus de subvenció

La subvenció haurà de ser destinada a satisfer únicament les següents necessitats:

– El 40% de la subvenció haurà de ser destinat a completar els impagaments en material escolar per tal que tots els alumnes puguin tenir el material escolar comú.

– El 60% de la subvenció haurà de ser destinat a completar les necessitats econòmiques de sortides pedagògiques i/o realització d´ofertes de lleure educatiu o activitats extraescolars (com les activitats de tarda als Instituts amb compactació de jornada) que comportin un dèficit econòmic al centre escolar.

– En el cas dels instituts amb jornada compactada es podrà presentar un projecte d´ activitats extraescolars, per tal de garantir espais de lleure i educatiu de tarda al propi centre, que sumin el 70% de l´aportació del districte.

L´import de la subvenció és de 4.000 ? pels centres educatius que tenen una línia educativa i de 5.000 ? pels centres amb dues línies. En total, el districte de Sant Martí destina 47.000 ? a ajudar a les escoles del barri Besòs i Maresme.

El pagament de la subvenció es farà després de la signatura del conveni de col·laboració per part d´Eduard Freixedes, regidor del districte de Sant Martí i el directora o directora del centre educatiu.

Els directors dels centres educatius es comprometen a acordar amb l´equip directiu les necessitats i la distribució de l´aportació econòmica del districte i a gestionar-la amb rigor. Acomplint la normativa municipal pel que fa a la recepció de subvencions, els centres educatius hauran de justificar quines són les activitats realitzades i els resultats obtinguts i la justificació econòmica de les despeses.

El seguiment de les activitats objecte de subvenció es farà per part d´una Comissió de Seguiment formada per un representant del Centre i un representant del districte de Sant Martí.





Paraules clau