Barcelona es prepara per acollir el XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores l´any 2014 : Servei de Premsa

Barcelona es prepara per acollir el XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores l´any 2014

28/06/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat de Barcelona s´està preparant per acollir el XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores sota el lema ?Una ciutat educadora és una ciutat que inclou?, tal i com s´ha presentat avui al consell plenari. Aquest Congrés se celebrarà a la ciutat de Barcelona entre els dies 13 i 16 de novembre de 2014, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.

El regidor de Presidència i Territori de l´Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha explicat que ?Barcelona, ja des del segle passat, aposta per ser una ciutat educadora en tota la profunditat d´aquest terme? i ha afegit que l´objectiu d´aquest esdeveniment és ?promoure el diàleg, l´intercanvi i l´aprenentatge mutu? entre totes les ciutats i països que en participen.

Martí també ha recordat que ?volem aprofitar la feina feta per fer de Barcelona una ciutat inclusiva? i ha posat en valor la feina que s´està duent a terme de captació de nous membres a l´Associació Internacional de Ciutats Educadores -que presideix Barcelona- i que durant el 2013 s´ha incrementat amb 18 noves ciutats de 6 països.

L´any 1990, Barcelona va presentar a totes les ciutats del món la idea de ciutat educadora. Es va celebrar en aquell moment el 1r Congrés Internacional de Ciutats Educadores, on Barcelona va obrir un fòrum internacional d´intercanvi i de debat sobre la incidència de l´entorn urbà en l´educació.

L´èxit d´aquella convocatòria va quedar palès amb la constitució de l´Associació Internacional de Ciutats Educadores l´any 1994, i en l´aprovació de la Carta de Ciutats Educadores, coneguda també com a Declaració de Barcelona. En total, són 446 ciutats de 36 països agrupades en el marc de l´Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE).

La feina de preparació del Congrés està fent-se de manera transversal, comptant amb la participació de tot l´Ajuntament, amb l´especial implicació de la regidoria de Presidència i Territori, i les àrees de Qualitat de Vida i Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació. I també col·laboren la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i un gran nombre d´institucions, entitats del país i altres ciutats del país.

El congrés és un espai de diàleg, d´intercanvi de pràctiques de referència i de reflexió conjunta.





Paraules clau