Xavier Trias: “Necessitem que la gent de talent siguin els ambaixadors de la nostra ciutat al món” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Necessitem que la gent de talent siguin els ambaixadors de la nostra ciutat al món”

01/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest dilluns en el ?Barcel-Hola! Inspiring Cocktail´, una trobada entre el talent internacional resident a la capital catalana organitzada per Barcelona Global al Palauet Albéniz. L´esdeveniment, al qual han assistit també el president de Barcelona Global, Emilio Cuatrecasas, i la tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha servit per fer un reconeixement a la comunitat internacional de talent que viu a Barcelona per la seva contribució d´excel·lència i inspiració a l´entorn professional de la ciutat, així com per ajudar a connectar els professionals d´arreu del món amb la societat civil.

En la seva intervenció, l´alcalde ha agraït als professionals presents a l´acte que hagin escollit la capital catalana per a desenvolupar els seus projectes, i els ha definit com a ?magnífics ambaixadors? de les seves ciutats a Barcelona i, a la vegada, de Barcelona al món. Trias ha destacat la importància d´ atraure talent internacional en una ciutat amb les potencialitats de Barcelona en àmbits com la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació. L´alcalde ha explicat que en temps de crisi econòmica com a ciutat “hem de donar suport als emprenedors i no afluixar en les inversions en investigació”. “Està a les nostres mans fer un salt endavant”, ha dit, ressaltant que “necessitem a la gent que ha vingut de fora i també a la gent d´aquí que està treballant a fora”.

L´alcalde ha manifestat que l´Ajuntament està promovent Barcelona com a ciutat de negocis amb mesures que ?redueixin la burocràcia i ajudin els empresaris a tirar endavant els seus negocis a Barcelona?, i ha posat com a exemple l´impuls de la plataforma de creixement econòmic Barcelona Growth.

Durant la trobada també s´han compartit els resultats d´una enquesta feta per Barcelona Global que té per objectiu conèixer la percepció que té de Barcelona el talent internacional que hi resideix, per tal de desenvolupar propostes pràctiques i aplicables per millorar-ne l´acollida.





Paraules clau