Barcelona acollirà el laboratori europeu de certificacions i inspeccions de l´empresa xinesa CCIC : Servei de Premsa

Barcelona acollirà el laboratori europeu de certificacions i inspeccions de l´empresa xinesa CCIC

02/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La companyia xinesa China Certification & Inspection Group (CCIC) ha elegit Barcelona com a seu del Laboratori europeu de certificacions i inspeccions. CCIC és l´empresa estatal xinesa que s´encarrega de fer la inspecció, verificació i certificació dels productes estrangers que volen entrar al mercat xinès. El president de CCIC, Zhan Li Qiang, ha confirmat oficialment la decisió d´instal·lar a Barcelona el laboratori industrial a Europa en una trobada que ha mantingut a Beijing amb una delegació encapçalada pel tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Antoni Vives, tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona està acompanyat de Manuel Valdés, Gerent Adjunt d´Infraestructures i Coordinació Urbana i Albert Civit, Gerent Adjunt d´Urbanisme

La designació de Barcelona és resultat de les negociacions iniciades l´estiu passat durant la visita oficial de l´alcalde Xavier Trias a la Xina en una missió per captar noves inversions en la que també hi van participar el Port de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, Fira de Barcelona, la Cambra de Comerç i Barcelona Regional. De fet, l´alcalde Trias es va tornar a reunir el 25 de juny passat a Barcelona amb el president de CCIC i d´altres directius de la companyia per oferir-los la ciutat com a lloc idoni per a realitzar aquesta inversió estratègica.

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que l´elecció ?consolida el posicionament de Barcelona com a ciutat d´innovació i de negocis? i ?referma l´aposta estratègica per esdevenir la principal plataforma logística del sud d´Europa, convertir-se en referent del tràfic de mercaderies amb la Xina?. Xavier Trias ha remarcat el fet que ?les sinèrgies derivades d´aquesta inversió estratègica beneficiaran sectors industrials i logístics, i contribuiran a generar riquesa?. L´alcalde ha afegit que ?Barcelona és una ciutat plena d´oportunitats, que s´enorgulleix d´ajudar a les empreses a créixer per generar ocupació i afavorir la sortida de la crisi?.

L´Àrea Economia Empresa i Ocupació de l´Ajuntament, a través de Promoció de la Ciutat, ha fet l´acompanyament per facilitar l´aterratge de CCIC, que s´instal·larà al Consorci de la Zona Franca (CZF) amb una inversió inicial de 2M d´euros.

China Certification & Inspection Group està posicionada com la quarta empresa d´inspecció i certificació més important del món. Actualment té sis sucursals a Europa (Barcelona, Rotterdam, Londres, Bremen, Marsella i Moscou). Ara fa un pas estratègic amb la decisió d´instal·lar a Barcelona el seu laboratori industrial a Europa per facilitar als seus clients la certificació i inspecció dels productes europeus que volen entrar al mercat xinès.





Paraules clau