L´alcalde de Barcelona afirma que l´obertura de nous consolats a la ciutat reforça la seva presència a nivell internacional : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona afirma que l´obertura de nous consolats a la ciutat reforça la seva presència a nivell internacional

05/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest migdia al Palauet Albéniz el dinar anual ofert als membres del Cos Consular acreditats a la ciutat. La trobada ha servit per intercanviar impressions sobre qüestions d´actualitat de Barcelona i per donar la benvinguda als cònsols que arriben i acomiadar els que finalitzen la seva missió a la ciutat. A l´acte hi ha assistit el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixent, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i en nom del cos consular ha intervingut Daniele Perico, degà del Cos Consolar acreditat a Barcelona i consol general d´Itàlia.

JSA_4901

A parer de Trias, el prestigi internacional d´una gran ciutat es mesura, entre d´altres coses, per l´interès diplomàtic que desperta i ?Barcelona ha demostrat la seva capacitat per atraure consolats?. Aquest any a Barcelona s´han obert nous consolats (Corea, Emirats Àrabs Units, Hondures, entre d´altres), arribant als 95, el que la situa com la cinquena ciutat del món amb més representació consular, la màxima representació estrangera oficial en una ciutat que no és capital d´estat, després de Hong Kong, Nova York, Los Ángeles i Hamburg. Aquesta dada, ha afirmat Trias, significa que ?Barcelona està reforçant la seva presència a nivell internacional?.

Trias ha apostat per reforçar l´estratègia d´internacionalització de Barcelona, enfortir lligams amb altres països i incrementar les relacions econòmiques, comercials, culturals i institucionals; i en aquest punt ha destacat la importància de la tasca que desenvolupen els diplomàtics, ?són les nostres veus, les nostres cares, a l´estranger. Són els nostres interlocutors?. ?Barcelona sap que té en tots vostès i els països que representen uns grans amics i aliats. Per això els encoratjo a seguir treballant com fins ara per ajudar-nos a refermar el paper de Barcelona en el món?, ha conclòs l´alcalde.





Paraules clau