Trias: ?A Barcelona estem convençuts que les ciutats no només les formen els edificis, els carrers i les places, sinó que les fan les persones? : Servei de Premsa

Trias: ?A Barcelona estem convençuts que les ciutats no només les formen els edificis, els carrers i les places, sinó que les fan les persones?

09/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent l´acte de lliurament dels premis City to City Barcelona FAD, que reconeixen projectes innovadors que ajuden a donar resposta als reptes de les ciutats actuals. A l´acte també hi han assistit el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, el president del FAD, Miquel Espinet, i representants de les ciutats premiades. El projecte guanyador de l´edició d´enguany és “Stalled Spaces”, de la ciutat de Glasgow, desenvolupat en el marc del programa Glasgow Open Space Strategy del Pla estratègic de la ciutat, i han rebut una menció especial Ciutat del Cap i Malmö.

L´alcalde, en la seva intervenció, ha afirmat que ?a Barcelona estem convençuts que les ciutats no només les formen els edificis, els carrers i les places, sinó que les ciutats les fan, sobretot, les persones. En aquesta nova edició del premi City to City tenim exemples magnífics de processos i transformacions urbanes innovadores que reflecteixen a la perfecció aquest esperit?. El projecte guanyador, impulsat per l´Ajuntament de Glasgow, té per objectiu destinar temporalment els solars buits a usos socials, culturals i educatius, un projecte, ha dit Trias que té molts punts de contacte amb el Pla Buits que s´està duent a terme a Barcelona, un Pla que permetrà que una quinzena d´espais en desús siguin dinamitzats per entitats de la ciutat durant els propers tres anys.

L´alcalde ha felicitat la ciutat de Glasgow per aquest projecte i a les ciutats que han rebut les mencions del premi: Ciutat del Cap, pel projecte ?Abalimi Bezekhaya – Farmers of Home?, amb un clar component solidari i d´innovació social; i Malmö, pel projecte ?Green Roofs and Stormwater Management?, amb el que es demostra una vegada més que Suècia és una país de referència quant a sostenibilitat i innovació. ?Aquests projectes són exemples d´innovació social i urbana, de creativitat i d´implicació ciutadana, per generar oportunitats de futur demostren que la col·laboració entre administracions i empreses amb la participació activa del teixit associatiu és una suma d´èxit?.

Trias ha afirmat que ?tots i totes tenim l´obligació, el deure cívic, d´implicar-nos activament en la construcció dels nostres barris i les nostres ciutats. Perquè la gestió de les ciutats és una responsabilitat compartida?, i ha afegit ?així ho creiem i defensem des de Barcelona. Barcelona no seria el que és si no tinguéssim el ric teixit associatiu i la societat civil que tenim i sense la voluntat tan clara de contribuir activament a la millora de la nostra ciutat dia a dia?.





Paraules clau