L´alcalde Trias destaca el paper de l´esport de base com a eina de cohesió social a la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca el paper de l´esport de base com a eina de cohesió social a la ciutat de Barcelona

10/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui la constitució del Consell Municipal de l´Esport, un organisme assessor del que en formen part els representants dels clubs i entitats esportives de la ciutat, a més de diverses personalitats de l´àmbit esportiu de Barcelona.

Durant l´acte, que s´ha celebrat avui al Saló de Cent i que ha aplegat unes 90 persones, Trias ha reivindicat el paper de l´esport de base com a eina de cohesió social; i ha confiat que la participació i assessorament dels membres del consell en el disseny de les activitats i programes esportius que es desenvolupen a la ciutat serà ?molt profitós per seguir potenciant l´esport com a font de salut, de benestar, de cohesió als barris i de creació de riquesa per a la nostra ciutat?. Trias ha recordat que Barcelona és una ciutat que aposta fermament per l´esport. Com ha dit, els Jocs Olímpics van ser molt importants per Barcelona, ?una ciutat que avui és una marca molt potent, en part gràcies a l´esport i als esportistes que porten el nom de la ciutat arreu del món?. L´alcalde ha destacat també la capacitat econòmica que té l´esport: ?Hem de ser conscients de la seva força social, que la té, però també de la seva força econòmica?.

?Les persones que teniu relació directament amb l´activitat esportiva, que la fomenteu o la practiqueu, sou els que coneixeu millor les necessitats que té l´esport a la nostra ciutat. Per això és tant important la feina que fareu en aquestes sessions?, ha subratllat l´alcalde, que també ha recordat els grans esdeveniments esportius d´enguany, com els X Games o els imminents Mundials de Natació suposen una gran projecció internacional per la ciutat. ?Però l´esport no només són grans esdeveniments, sinó que també és el compromís ferm amb l´esport de base, en la pràctica diària i amb el que això representa per la ciutat?, ha conclòs Trias afegint que ?en aquest òrgan s´escoltarà les vostres propostes i suggeriments i us dono les gràcies per voler col·laborar?.

Un nou òrgan de participació

Aquest nou organisme sorgeix del Pla Estratègic de l´Esport, i té com a missió participar i assessorar el govern municipal en l´elaboració dels plans i actuacions esportives a la ciutat.

JSA_5292

Segons la tinent d´alcalde Maite Fandos, ?el Consell Municipal de l´Esport ha de ser la veu de les entitats, associacions i clubs que tenen una vinculació amb l´esport a Barcelona, perquè aquests puguin tenir un organisme de participació i perquè el govern municipal pugui tenir-los com a referència. Creem un òrgan de participació perquè ens assessoreu, per generar debat, fer propostes i recomanacions, un lloc on debatre la política esportiva de la ciutat ?.

Aquest organisme està format per membres del món de l´esport escolar, de l´esport federat i de l´esport d´elit; pels gestors d´equipaments esportius públics i privats, pels formadors de professionals vinculats a l?esport i a l´activitat física, pels organitzadors de grans esdeveniments, pels 10 districtes, pels mitjans de comunicació i per les empreses vinculades a l?esport. Així mateix, hi són representats tots els grups polítics del consistori.





Paraules clau