Xavier Trias: “Entre tots hem aconseguit per l´estació de la Sagrera un projecte potent i molt ambiciós però també solvent i econòmicament viable” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Entre tots hem aconseguit per l´estació de la Sagrera un projecte potent i molt ambiciós però també solvent i econòmicament viable”

10/07/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit avui la signatura del protocol entre l´ADIF i l´Ajuntament de Barcelona per al desenvolupament de l´estació de la Sagrera. L´acte ha comptat amb la presència de la Ministra de Foment, Ana Pastor, el Secretari d´Estat d´Infraestructures, Rafael Català, el president d´ADIF, Gonzalo Ferre Moltó, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el President de Renfe, Juliol Gómez-Pomar, el tinent d´alcalde Antoni Vives, el regidor de Sant Andreu, Raimond Blasi, entre d´altres regidors i autoritats.

Signatura conveni La Sagrera
L´alcalde ha assegurat que “aquest és un dels protocols més importants que segurament signaré com a alcalde de Barcelona, diria que històric, per donar un gran impuls a un projecte estratègic de futur, no només per a la ciutat sinó per al conjunt del país: l´estació de La Sagrera”.

L´alcalde ha revelat que “tot i que des de Barcelona mai hem renunciat a aquesta estació, tal com estava previst i en l´actual conjuntura econòmica era inviable i per tant corria el risc de quedar completament paralitzat”. “Hem treballat molt per aconseguir que surti endavant i fer realitat aquest somni. Pocs sabíem fins a quin punt estava en risc”, ha assegurat Trias.

L´alcalde ha volgut agrair públicament el suport de la Ministra de Foment i els resultats del grup de treball constituït entre l´Ajuntament i l´Adif per trobar solucions i poder posar-la en servei en el termini més breu possible. “Estic molt orgullós de poder dir que, entre tots, hem trobat les formules que ens permeten desencallar els obstacles de finançament i aconseguir fer realitat aquest projecte importantíssim per la ciutat, sense renunciar als màxims estàndards de qualitat era necessari adaptar-lo a les circumstancies econòmiques actuals.” Un projecte potent i molt ambiciós però també solvent i econòmicament viable”

L´alcalde ha explicat que s´ha elaborat “un nou model per desenvolupar infraestructures públiques, que disminueix costos, millora funcionalitats i genera els recursos necessaris pel seu finançament”. “Hem aportat al Mnisteri un model de col·laboració públic-privada, que permetrà que inversors privats gestionin l´activitat comercial dels vestíbuls de l´estació i aportin els recursos necessaris pel finançament de la infraestructura”.

L´alcalde ha recordat que “l´estació de la Sagrera ha der ser l´epicentre d´una àrea que té el potencial d´esdevenir un dels principals centres neuràlgics de la nostra ciutat. Un node de comunicacions i de transport, però també una àrea de desenvolupament econòmic, comercial, urbanístic i sobretot social adreçat a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones”.

Segons Trias “que haguem desencallat el projecte de La Sagrera significa que podrem continuar endavant en el procés de transformació urbanística que està vivint tota la zona al voltant d´aquesta estació”, i que implica la transformació d´una zona de més d´un milió i mig de metres quadrats a Sant Andreu i una part a Sant Martí.

L´alcalde ha recordat que a més de l´estació, hi ha projectada la construcció d´un gran parc urbà de gairebé 38 hectàrees i quasi 4 quilòmetres de llarg, entre el pont de Bac de Roda i el Nus de la Trinitat. “Una oportunitat única per revitalitzar tota aquesta zona, millorar la seva connectivitat i atraure noves inversions”, ha dit Trias

L´alcalde també ha assegurat que aquesta estació intermodal reforçarà el conjunt de les infraestructures, i és un element indispensable per a la connexió amb França amb l´Alta Velocitat, “L´altre gran somni que gràcies a aquest Protocol, està més a prop també de fer-se realitat.”





Paraules clau