S´aprova inicialment la nova Ordenança de Terrasses : Servei de Premsa

S´aprova inicialment la nova Ordenança de Terrasses

15/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió d´Hàbitat Urbà i Medi Ambient ha aprovat inicialment, amb els vots a favor de CiU i el PP, l´Ordenança municipal de Terrasses que té com a objectiu regular i ordenar la instal·lació i el funcionament de les terrasses en els espais d´ús públic de la ciutat de Barcelona, unificar en una sola norma les diferents regulacions municipals existents a la ciutat i adaptar-la a la realitat, garantint la convivència entre aquesta activitat econòmica, el gaudi per part de la ciutadania d´aquests espais i el descans dels veïns.

En els darrers anys s´ha registrat un increment notable del nombre d´establiments de restauració que utilitzen l´espai públic que s´ha estabilitzat en els últims mesos. A data d´avui hi ha concedides un total de 4.341 llicencies, el que suposa un increment del 11% respecte a les 3.882 concedides a finals de setembre del 2011.

El text aprovat ara se sotmetrà a un període de dos mesos d´informació pública per tal que s´hi presentin al·legacions. L´objectiu és poder aprovar el text definitiu a la tardor perquè entri en vigor al gener del 2014, tot i que s´estableixen moratòries fins al 2017 perquè les terrasses existents s´adaptin totalment a les condicions i requisits establerts.

La proposta d´Ordenança regula les condicions d´ocupació de l´espai públic de les terrasses i a grans trets:

-Incorpora Nou mòdul reduït: El text actual manté el mòdul de terrassa (vetllador) bàsic, que manté la superfície mínima d´1,50 x 1,50 metres per 1 taula i 4 cadires i introdueix el mòdul reduït de 1,50 x 0,80 metres per una taula i 2 cadires

-Delimita les distàncies mínimes als elements urbans i als edificis, garantint que s´ha de deixar lliure un mínim del 50 per cent de l´ample total de la vorera en carrers i rambles i del 35% en vies de plataforma única.

-S´autoritza en determinats casos les terrasses adossades a façana, en concret en cantonades i espais singulars.

-Es delimiten una trentena d´espais de la ciutat susceptibles d´ordenació singular, per determinats espais de la ciutat com l´Avinguda Mistral, la Plaça Reial, l´Avinguda Paral·lel o la Rambla Catalunya.

-Disposar de llicencia per establiment de restauració o assimilat: orxateria, gelateria, especialista amb degustació

-Es crea una Comissió Tècnica de Terrasses per fixar criteris i emetre informes.

-Els elements de mobiliari instal·lats en una terrassa han de ser preferentment del mateix model i tipus i han de poder ser retirats fàcilment de l´espai lliure.

Pel que fa a horaris la nova Ordenança proposa la unificació d´horaris i estableix, amb caràcter general, els següents horaris d´obertura i tancament de les terrasses: De diumenge a dijous, de 8:00 a 24:00 hores i Divendres i vigílies de festius, de 8:00 a 01:00 hores.

Sobre l´obligatorietat de permetre l´ús dels sanitaris als no clients que es plantejava en la proposta inicial, el text aprovat avui suprimeix aquesta obligatorietat per no limitar o impedir el dret d´admissió dels titulars dels establiments. Es mostra, però, la conformitat a què es puguin utilitzar els sanitaris cercant acords i convenis amb els gremis i les associacions.





Paraules clau