L´Ajuntament de Barcelona millorarà el transport públic del barri de Torre Baró d´acord amb els veïns : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona millorarà el transport públic del barri de Torre Baró d´acord amb els veïns

17/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona i l´Associació de veïns de Torre Baró han signat aquesta tarda un acord per a la realització d´actuacions de millora en matèria de transport públic al barri de Torre Baró. L´acte de signatura l´han dut a terme el primer tinent d´alcalde, Joaquim Forn, la regidora del Districte de Nou Barris, Irma Rognoni, el president de l´Associació de Veïns de Torre Baró, Juan Esteban Leon, i el seu vice-president, Isidro Manuel Pedrosa.

El Govern Municipal ha pres el compromís de millorar les condicions dels veïns i les veïnes d´aquest barri i ha consensuat un seguit d´actuacions amb l´Associació de Veïns de Torre Baró amb l´objectiu de donar resposta a les necessitats ciutadanes pel que respecta a la mobilitat en aquest àmbit. D´aquesta manera amb l´acord signat avui s´estableix una coordinació entre l´acció de l´Ajuntament i la dels veïns pel desenvolupament de les condicions del barri. El text concreta un total de 8 actuacions de millora del transport públic de la zona:

1. Reubicació de la parada de d´autobús situada a l´Av. Escolapi Cáncer
S´estudiarà amb els veïns la millor ubicació possible per aquesta parada, subjecte a les limitacions tècniques.

2. Modificació de les línies d´autobús de TMB, 62 y 76 perquè passin per Torre Baró
Es realitzarà un canvi de recorregut per aquestes dues línies de manera que entraran a Vallbona i guanyaran el costat Besòs pel pont de Vallbona.

3. Col·locació de marquesines a diferents parades d´autobús de Torre Baró
L´Ajuntament s´està coordinant amb els veïns per escollir les ubicacions idònies.

4. Incorporació d´una nova parada d´autobús per donar servei al CAP de Torre Baró
Es col·locarà en aquest àmbit una 3a parada, en sentit Ciutat Meridiana, per acostar als passatgers al CAP de Torre Barró.

5. Millora de la freqüència de la línia 82 d´autobús
S´incorporarà un nou vehicle addicional a la línia 82 en dies feiners que permetrà guanyar en freqüència de pas passant dels 40 minuts actuals als 20 minuts.

6. Ampliació del revolt del c/Castellfollit amb c/Sant Feliu de Codines
Actualment s´està finalitzant la redacció del projecte.

7. Inici del recorregut de la línia 83 per Torre Baró a les 07:00 hores els festius
Actualment s´inicia a les 09:00 hores. Es marca la voluntat d´ampliar aquest horari també a les línies 81 i 82, subjecte a les limitacions pressupostàries.

8. Col·locació de lavabos als finals de les línies 80, 81, 82 i 83

Les diverses actuacions es duran a terme abans de finalitzar l´any, a excepció de la millora de freqüència de la línia 82 i l´ampliació d´horari de la línia 83, que s´aplicaran a partir de l´1 de gener del 2014. L´acord també inclou la realització d´aquelles obres de millora dels vials existents que s´acordin amb els veïns, sempre respectant la legalitat vigent i subjectes a la disponibilitat pressupostària.

Paral·lelament, l´Associació de veïns també es compromet a col·laborar amb l´Ajuntament de Barcelona realitzant una difusió periòdica, a les diferents assemblees que es convoquin, que ajudi a contribuir a la disminució de la indisciplina viària als carrers del barri de Torre Baró per tal de facilitar així la circulació dels autobusos, així com per la disminució del frau.





Paraules clau