Alcalde Trias: ?Barcelona torna a vibrar amb els Mundials de Natació” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: ?Barcelona torna a vibrar amb els Mundials de Natació”

19/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la cerimònia d´inauguració dels 15ens FINA Campionats del Món de Natació Barcelona 2013, al Palau Sant Jordi. A l´acte també hi han assistit el president de la Generalitat, Artur Mas, la tinenta d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, el president de la FINA, Julio Cesar Maglione, el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, el president del Consejo Superior de Deportes, Miguel Cardenal I el president de la Diputació, Salvador Esteve, entre d´altres personalitats.
 
La cerimònia d´obertura, sota la direcció artística de Hansel Cereza, ha comptat amb l´actuació de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), acompanyada d´Albert Guinovart, que ha interpretat la sintonia creada pel mateix Guinovart per als Mundials, ?Planeta aigua?. A l´espectacle hi han participat unes 230 persones, entre acròbates, saltadors de trampolí, nedadores de sincronitzada i voluntaris.
 
L´alcalde ha donat la benvinguda a tots els participants i assistents als Mundials a Barcelona,?la capital de Catalunya, una ciutat moderna, oberta al món. Una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, i avui som la capital mundial de l´esport?. Trias s´ha mostrat convençut que aquests seran els millors Mundials, ?Barcelona està preparada per iniciar aquests Mundials, fent honor a la nostra vocació esportiva com a ciutat olímpica, i hem treballat intensament per convertir-nos en el centre del Planeta Aigua. L´aigua és una font de vida i d´unió entre els pobles, que hem de saber cuidar entre tots?.
 
L´alcalde ha expressat la seva satisfacció d´acollir un esdeveniment esportiu mundial com aquests Mundials, que comptaran amb la  participació de 2.300 atletes procedents de 181 països i 2.500 voluntaris. ?Barcelona torna a vibrar amb els Mundials de Natació?, ha dit Trias, que ha agraït a la Federació Internacional de Natació el seu suport en la organització dels mundials, així com la confiança per dipositada de nou en Barcelona, i la implicació de tots els membres del Comitè Organitzador, la Federació Espanyola de Natació i de totes les institucions, federacions i clubs de la ciutat que han treballat intensament perquè els Mundials siguin una realitat. I ha volgut agrair especialment als 2.500 voluntaris, la feina dels quals es molt important pel bon funcionament dels mundials. ?Aquesta implicació dels voluntaris és el tret distintiu de la il·lusió amb què Barcelona i tot Catalunya viu les grans cites esportives. Barcelona és el món i està en el món. Finalment, Trias ha desitjat molts èxits a tots els participants i ha afegit que ?Barcelona estarà amb vosaltres?.





Paraules clau