Barcelona acollirà el fòrum mundial de Microsoft per debatre sobre ensenyament i noves tecnologies : Servei de Premsa

Barcelona acollirà el fòrum mundial de Microsoft per debatre sobre ensenyament i noves tecnologies

19/07/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La ciutat de Barcelona acollirà el proper mes de març el ?Partners in Learning Global Forum? que anualment organitza Microsoft Corporation, imposant-se a ciutats com Lisboa o Bogotà que també optaven a organitzar la cita. La trobada que convertirà Barcelona en la Capital Mundial de la Innovació Educativa tindrà lloc entre els propers dies 11 i 14 de març de 2014 i acollirà uns 1.500 experts en educació de tot el món provinents de més de 80 països.

La decisió li ha comunicat la Presidenta de Microsoft Ibérica, Maria Garaña, a l´Alcalde Xavier Trias en una carta on explica que la cita serà una gran oportunitat per donar visibilitat als projectes d´innovació educativa que Microsoft Ibérica està desenvolupant al país.

L´alcalde Xavier Trias, que ha contestat la missiva, ha recordat l´estreta col·laboració que la ciutat i Microsoft mantenen des de fa anys i ha agraït a la multinacional l´aposta que fa per Barcelona. ?Quan una gran empresa, com Microsoft, decideix apostar per una ciutat com la nostra, demostra que Barcelona està fent bé la feina. Això ens anima a seguir treballant dur. Per posar les noves tecnologies al servei de les persones?. Segons Trias ?de nou, aquest torna a ser un projecte molt important per tal que Barcelona es consolidi com a una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació, i benestar?.

Així, Barcelona serà escenari de diferents debats sobre qüestions d´actualitat relacionades amb l´ensenyament i les noves tecnologies. Els temes poden anar des de la innovació educativa, l´aplicació de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions en la millora de l´educació o el desenvolupament de continguts educatius online. A més, també s´exposaran bones pràctiques i casos d´èxit de centres educatius de tot el món.

L´objectiu del programa Partners in Learning de Microsoft és compartir i desenvolupar models d´aprenentatge que permetin crear una comunitat de col·laboració entre professors i líders de l´ensenyament mitjançant la utilització de la tecnologia i la innovació educativa. D´aquesta manera, Barcelona esdevindrà capital mundial de la innovació educativa, agafant el relleu de Praga que va acollir la cita el 2012, i imposant-se a d´altres capitals d´arreu del mon que hi optaven, com Lisboa i Bogotà.

Aquest projecte potencia el paper de Barcelona com a ciutat educadora. En aquesta línia, la ciutat acollirà el XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores sota el lema ?Una ciutat educadora és una ciutat que inclou?, tal i com s´ha presentat recentment al consell plenari. Aquest Congrés se celebrarà a la ciutat de Barcelona entre els dies 13 i 16 de novembre de 2014, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.

Estreta col·laboració de Barcelona amb Microsoft

En paral·lel, Microsoft ha anunciat recentment a Houston el CityNext (www.microsoft.com/CityNext ), una iniciativa que té com a objectiu impulsar a les administracions, les empreses i els ciutadans d´arreu del món a reimaginar el seu futur per tal de crear comunitats més atractives. Barcelona és, juntament amb Manchester o Philadelphia, una de les ciutats implicades en aquesta nova estratègia que situa les ciutats com els centres d´innovació i desenvolupament econòmic i social del segle XXI.

Barcelona ha reunit amb èxit dades i aplicacions al Núvol per millorar les seves operacions administratives, interactuar amb els ciutadans i fer més transparent i accessible la informació a tothom. Amb l´OpenData BCN, desenvolupada amb Windows Azure, Barcelona posa a disposició dels ciutadans tota mena de dades i indicadors. L´obertura de dades públiques consisteix en posar a l´abast de tothom la informació que posseeix el sector públic en formats digitals, estandarditzats i oberts, per tal de fomentar la seva reutilització i crear nous serveis.

El passat 23 de maig, l´alcalde Xavier Trias i la presidenta de Microsoft Ibèrica Maria Garaña, van signar el passat 23 de maig un conveni de col·laboració en matèria d´innovació pública oberta que posicioni la ciutat com a referent mundial en mobilitat i smart cities. L´acord preveu que l´Ajuntament i l´empresa líder mundial de programari per a informàtica personal i d´empreses col·laboraran en la implantació d´un nou model TIC, en seguir implantant la innovació en l´administració pública així com el desenvolupament del City Protocol – futura certificació internacional per a ciutats amb tecnologies intel·ligents al servei de les persones que impulsa la ciutat.





Paraules clau