L´alcalde Trias destaca que Ferran Adrià i Joan Fontcuberta representen l´esperit més creatiu i innovador de la ciutat : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca que Ferran Adrià i Joan Fontcuberta representen l´esperit més creatiu i innovador de la ciutat

23/07/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona ha presentat aquest matí a l´Ajuntament de Barcelona el cartell de les properes festes de la Mercè, obra de l´artista Joan Fontcuberta, així com el pregoner, Ferran Adrià, xef de reconegut prestigi internacional. La Mercè se celebrarà del divendres 20 a dimarts 24 de setembre, cinc dies de festa amb moltes referències a la Barcelona del 1714, i amb Viena com a ciutat convidada. A l´acte hi han assistit el tinent d´alcalde, Jaume Ciurana, Ferran Adrià, Joan Fontcuberta.

L´alcalde presenta el cartell i el pregoner de la Mercè 2013

Com ha explicat Trias, ?la presentació del cartell i el pregoner de La Mercè indica que falta poc perquè surti al carrer el millor de la nostra cultura popular i tradicional?. Enguany la Mercè serà la porta d´entrada als actes de commemoració del Tricentenari a Barcelona i a tot el país, que tindrà l´epicentre al Born Centre Cultural. L´alcalde ha explicat que aquest any la ciutat convidada és Viena, una ciutat estretament lligada a la història de Catalunya, que s´unirà a la festa amb un seguit de propostes. Per una banda, es mostraran les seves tradicions, en forma de valsos, però també la creació artística més actual, a través dels seus artistes més potents i innovadors.

Com ha dit Trias la Mercè és l´expressió de les nostres tradicions i, alhora, del nostre esperit cultural més avantguardista, i precisament l´autor del cartell i el pregoner representen aquest esperit més creatiu i innovador de la ciutat, ?Joan Fontcuberta, autor del cartell, i Ferran Adrià, el pregoner, són dos persones referents pel país, la cultura, la innovació?. A parer de Trias s´ha fet una magnífica elecció, ?són dos grans creadors, referents i capaços de crear entusiasme?. Finalment Trias s´ha mostrat convençut que les festes seran un èxit, ?sempre ho són?, i ha volgut fer una agraïment públic a tot l´equip de gent que treballa perquè la gent pugui gaudir de les festes.

El tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha afegit que amb la presentació del cartell i el pregoner ?escalfem els motors de la festa?. Ciurana ha destacat que tant Adrià com Fontcuberta, ?dues persones que no necessiten presentació, són referent per molta gent?. Com ha dit el tinent d´alcalde, ?Ferran Adrià és un exemple que explica la Barcelona dels nostres dies, explica molt bé els valors de la creació o la innovació, i ho sap transmetre; i també representa la mirada de la ciutat gran?. Ciurana ha afegit que ?és un plaer? incloure Joan Fontcuberta, a qui ha definit com un dels grans noms de les arts visuals del nostre país, en la llista de cartellistes de la Mercè, i ha destacat el caràcter vitalista del cartell.

Joan Fontcuberta s´ha mostrat ?agraït i sorprès? per la gosadia de l´encàrrec i ha afegit que? és un gran goig? ser a la llista de cartellistes de la Mercè, amb un cartell que ha definit com ?alegre i positiu?. Finalment, Ferran Adrià ha donat les gràcies als que han pensat en ell per ser el pregoner, i que veu com un reconeixement per a tots els restauradors de la ciutat. ?Barcelona?, ha dit, ?és una ciutat increïble amb una gran imatge al l´exterior però des d´aquí no sempre ens n´adonem?.





Paraules clau