Alcalde Trias: ?La principal prioritat pel proper curs és l´atenció a les persones? : Servei de Premsa

Alcalde Trias: ?La principal prioritat pel proper curs és l´atenció a les persones?

24/07/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

Prec del grup del PSC per què s´aturi la transformació de Foment de Ciutat Vella, SA en Foment de Ciutat, SA. L´alcalde ha respost que la modificació dels estatuts d´aquesta societat mixta municipal ?respon a la necessitat de modernitzar i ordenar l´administració pública per fer-la més eficient i efectiva? i per ?ajudar a d´altres districtes de la ciutat a afrontar transformacions urbanístiques de gran importància i repercussió social, com les que ja s´han iniciat a Ciutat Vella?. L´alcalde ha explicat que el proper 28 d´octubre s´extingia Foment de Ciutat Vella i s´ha decidit que ?aquesta empresa que funcionava? continuï com a Foment de Ciutat ?fent més coses i noves accions?.

Prec del grup d´ ICV-EUIA per acceptar a tràmit la Iniciativa Ciutadana per a l´aprovació d´una disposició municipal de caràcter general per regular les condicions organitzatives i requisits bàsics de funcionament de les escoles bressol municipals. L´alcalde ha coincidit amb la Síndica sobre la importància de la participació però ha afirmat que no se seguirà la seva recomanació ja que és impossible vehicular-la com a iniciativa ciutadana. L´alcalde ha explicat que s´ha ofert tres opcions a la plataforma que va presentar les signatures: tornar-ho a presentar correctament, presentar-ho com a informe al Consell Plenari o convocar una Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació extraordinària per debatre aquest tema; ?o canviar el reglament que és el que estem fent?. Trias ha explicat que el passat 17 de juliol es va aprovar el projecte de nou Reglament de Participació Ciutadana, que reconeixerà i regularà els mecanismes de les iniciatives ciutadanes per facilitar-ne la presentació i tramitació.

Pregunta del grup del PP sobre les prioritats i projectes en el proper curs municipal 2013-14. L´alcalde ha afirmat que les prioritats pel proper curs, amb tot el que està succeint a nivell de l´estat i a Catalunya i que afecta a Barcelona, ?seran atendre les persones, fer que els serveis funcionin i promoure una ciutat competitiva i generadora d´oportunitats, perquè sigui una ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació, i fer-ho amb la màxima col·laboració públic privada?. L´alcalde, davant el proper curs en el que el dret a Decidir tindrà un paper important, ha afirmat que ?sóc alcalde i exerciré d´alcalde sabent que a la ciutat hi ha sensibilitats diferents?.

Pregunta d´UpB sobre el capteniment del govern municipal sobre el paisatge urbà i la qualitat de l´espai públic. L´alcalde ha assegurat ?que el govern està molt alerta en mantenir l´excel·lència de l´espai públic de la ciutat i treballa ?per fer compatibles activitats que no sempre son fàcils?. Trias ha recordat que ?som una ciutat mediterrània, amb un turisme important, que ha der compatible l´economia productiva, com son els vetlladors, i garantir la convivència perquè tothom pugui viure i gaudir de l´espai públic?. ?S´ha de regular l´ús de l´espai públic, tenir bones normatives, ordenar aspectes que no estaven regulats, buscar el consens de tothom, sent coherents amb la ciutat que vivim, preservar certs aspectes i generar nova economia?, ha resumit l´alcalde. Per l´alcalde un bon exemple d´espai públic ben construït és el nou Parc de les Rieres d´Horta.

Constitució de la comissió d´estudi del deute de la Generalitat amb l´Ajuntament de Barcelona

A més, el plenari ha aprovat, amb l´acord de tots els grups municipals, una moció amb caràcter d´urgència sobre la constitució de la comissió no permanent d´estudi del deute de la Generalitat amb l´Ajuntament de Barcelona. La comissió estarà presidida per la regidora socialista Assumpta Escarp i la formaran dos regidors de cada grup municipal.

Comiat del regidor Jordi William Carnes

En el Plenari d´avui el regidor Jordi William Carnes ha presentat la seva renúncia a l´acta de regidor. Carnes ha pres la paraula per darrera vegada al Saló de la Reina Regent després de sis anys de regidor, primer al Govern i ara a l´oposició, ?dues realitats diferents i necessàries?. Carnes ha afirmat que? l´alternança és sana i bona, els canvis de banda fan adoptar actituds diferents? i ha afegit que ?Barcelona sempre és intensa i exigent, siguis al govern o a l´oposició?. Jordi W Carnes ha tingut paraules de record per ?l´alcalde i president i amic Pasqual Maragall? i per Jordi Hereu, a qui ha donat les gràcies ?per confiar en mi i per deixar-me fer?. A l´alcalde Trias li ha agraït el respecte, tant personal com polític, i ha destacat la seva capacitat de diàleg i tolerància, ?Barcelona no és fàcil de governar, és una ciutat orgullosa que mai tanca els debats i no és fàcil fer-la avançar en moments de crisi. Gràcies pel to i per les paraules?. Finalment, ha agraït a tots els grups municipals, treballadors, assessors, funcionaris municipals per la feina d´aquests anys. Tots els caps dels grups han pres la paraula per agrair la seva dedicació a la ciutat i la seva gent.

L´alcalde Trias ha expressat el seu agraïment per la seva tasca al servei de la ciutat els darrers anys, ?se´n va una persona amb una gran talla humana, una persona amb profundes conviccions, i com alcalde el que em toca és agrair la tasca que ha fet a l´Ajuntament?. Trias ha assenyalat que Jordi William Carnes, com a tinent d´alcalde al capdavant de l´àrea de Promoció Econòmica en l´últim mandat, va treballar de manera ferma perquè Barcelona fos una ciutat amb solvència econòmica i financera, ?i deixa el llistó molt alt?. També ha destacat la seva aposta per atraure talent, inversions, activitat econòmica de tot el món, per la internacionalització; i també per sectors estratègics de futur. L´alcalde ha remarcat la seva ?vocació de servei públic, compromès amb la ciutat i el país?. Per a Trias, Jordi William Carnes és una ?persona de diàleg, de pacte des de conviccions, afable amb els adversaris, amb tothom?. ?Se´n va un regidor però queda un bon amic?, ha conclòs Trias.





Paraules clau