L´Ajuntament de Barcelona ha garantit l´allotjament a les persones vulnerables de l´assentament de Puigcerdà : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona ha garantit l´allotjament a les persones vulnerables de l´assentament de Puigcerdà

24/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través dels Serveis d´Urgències i Emergències Socials, ha atès, de moment, un total de 98 persones, durant el desallotjament per odre judicial de la nau del carrer Puigcerdà, 127, als quals se´ls ha ofert allotjament, alimentació, bitllet de transport i dia i hora per ser atesos en el Servei d´Atenció a l´Immigrant i el Refugiat (SAIER) i el Servei d´Inserció Social (SIS). Els Serveis Socials de l´Ajuntament, a través del Centre d´Urgències i Emergències Socials, ha desplegat un operatiu de 23 professional i material logístic per poder atendre a tothom que ho requereixi. De les 98 persones ateses, 83 han acceptat l´oferiment d´allotjament dels Serveis Socials de l´Ajuntament.

Miquel Esteve, Comissionat d´Immigració i d´Acció Comunitària, ha assegurat que ?l´Ajuntament atendrà i allotjarà totes les persones vulnerables de l´assentament. Cap persona vulnerable dormirà al ras i tindrà allotjament garantit fins que finalitzi el seu itinerari social?.

Des del mes de gener de 2013 el Pla d´Assentaments Irregulars, aprovat el passat mes d´octubre, està atenent les persones en situació de vulnerabilitat que viuen a l´assentament del carrer Puigcerdà, en col·laboració amb la Creu Roja que ha estat intervenint a l´assentament des de principis d´any.

Aquest pla ja contempla dins els seus itineraris d´actuació l´atenció a les persones vulnerables d´aquests assentaments pel que fa a la possibilitat d´habitatge temporal i pal·liatiu. En concret els recursos que es posen a disposició són: CPA´S (Centres de Primera Acollida); pisos tutelats gestionats per entitats (Creu Roja, ACISI, Iniciatives Solidàries) on el cost dels lloguers i les despeses els assumeix l´Ajuntament; Centres Residencials que preveuen un treball d´acompanyament a la inserció sociolaboral dels seus ocupants; i pensions.

Des del mes de gener fins la nit del 23 de juliol, i en el marc del Pla d´Assentaments, l´Ajuntament de Barcelona ha atès un total de 497 persones: 169 allotjades en diferents recursos; 45 persones s´han acollit a projectes de formació i inserció sociolaboral; 6 persones han retornat al seu país d´origen gràcies al Pla de Retorn; la resta corresponen a atencions humanitàries i sanitàries, tramitacions d´empadronament i de targeta sanitària, etc.

Traslladant aquestes xifres a l´Assentament de Puigcerdà, des de l´1 de gener fins el 23 de juliol:
– Persones ateses: 441
– Persones allotjades en pisos, pensions, CPA´s, etc: 137
– Persones acollides en projectes de formació i inserció sociolaboral: 31
– Persones retornades al seu país d´origen: 3
– La resta corresponen a atencions humanitàries i sanitàries, tramitacions d´empadronament i de targeta sanitària, etc.

A data d´ahir, 23 de juliol, hi havia allotjades 82 persones del total dels assentaments de les quals 68 provenen de l´assentament de Puigcerdà.

Malgrat que el Pla d´Assentaments continua realitzant la seva feina, el dispositiu d´emergència del CUESB a la nau del carrer Puigcerdà es dona per finalitzat. Amb tot l´Ajuntament manté el compromís d´atendre a totes les persones vulnerables que de manera individualitzada es dirigeixin als serveis específics de serveis socials.





Paraules clau