L´Ajuntament finalitza les obres de millora del clavegueram del Torrent de Penitents : Servei de Premsa

L´Ajuntament finalitza les obres de millora del clavegueram del Torrent de Penitents

26/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament ha finalitzat les obres de millora i reforç de la xarxa de clavegueram de la zona del torrent de Penitents, al tram entre el carrer Salvador Alarma i el lateral de la Ronda de Dalt. L´actuació ha consistit en la construcció de 485 metres de claveguera nova i les seves instal·lacions d´inspecció i neteja associades. També s´han consolidat els terrenys de la torrentera, s´han reordenat els serveis i s´ha millorat la urbanització i els accessos de l´avinguda Adrià Gual entre els carrers Salvador Alarma i Enric Clarassó.

Amb l´actuació s´hi ha instal·lat una nova claveguera de tipus tubular de gran diàmetre, amb un material d´altes prestacions tècniques, implementant processos constructius avançats aplicats en cimentacions especials.

La nova claveguera s´ha executat més superficial fent-la la més accessible per millorar el seu manteniment amb previsió de possibles futurs planejaments urbanístics.

En total, l´Ajuntament hi ha invertit 2.585.000 ?.

L´obra en aquesta zona es va iniciar al mes de novembre, com a continuació de l´actuació d´urgència que es va realitzar el 31 d´octubre, quan l´Ajuntament va detectar un enfonsament a la calçada al carrer d´Adrià Gual amb la confluència amb el carrer d´Enric Clarassó, d´aproximadament uns 5 metres de diàmetre, que va fer necessari estabilitzar els terrenys i fer desviaments provisionals de les aigües de la claveguera existent.

Durant les setmanes posteriors s´hi van realitzar treballs de topografia, per poder determinar l´abast de l´enfonsament de la claveguera, i treballs de geotècnia, per caracteritzar el terreny de tota la zona afectada, per tal de poder dissenyar l´estructura de les obres que s´han acabat executant per reconstruir i reforçar el sistema de sanejament i drenatge.





Paraules clau