Barcelona adjudica les obres de reforma del mercat de Sant Martí : Servei de Premsa

Barcelona adjudica les obres de reforma del mercat de Sant Martí

31/07/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) ha adjudicat les obres de remodelació del mercat de Sant Martí a l´empresa ACSA Obras e Infraestructuras SAU, per un import de 430.867 euros. Les obres, que començaran durant el pròxim mes d´agost, consistiran principalment en la millora dels accessos i la instal·lació d´una nova façana per a l´edifici del mercat. La remodelació es farà en diferents fases que no afectaran l´activitat comercial.

El mercat de Sant Martí està situat al barri de la Verneda i La Pau de Barcelona, entre els carrers Puigcerdà i Andrade, i prop de la plaça de la Palmera. El projecte de remodelació contempla, primer, la millora de l´accessibilitat al mercat des dels carrers Puigcerdà i Andrade, amb la construcció de noves rampes d´accés i l´ampliació dels paraments de vidre de l´entrada principal, cosa que facilitarà l´entrada de més llum a l´interior del mercat en aquest punt.

D´altra banda, es preveu tancar, endreçar i ampliar els espais de càrrega i descarrega i brossa a la part del carrer Gelida, i el cobriment de la maquinària de la coberta, tot procurant reduir l´impacte visual als veïns del mercat.

Una nova façana per al mercat

Finalment, es construirà una nova façana per al mercat, amb l´objectiu de millorar l´estètica exterior que ofereix actualment la instal·lació i procurar que l´edifici adopti una imatge més atractiva i moderna com a equipament públic.

La reforma no preveu cap modificació de l´estructura de l´edifici, fet que facilita que tot i realitzar-se en diferents fases, no afecti a l´activitat comercial. En tot moment, es mantindrà obert un dels accessos al mercat per a ús del públic.

D´altra banda, l´Institut de Mercats ha adjudicat a Activitats Organitzatives S.L la gestió d´un lloc de venda en règim d´autoservei al mercat de Sant Martí per un import de 13.000 euros.

Pla de renovació de cambres frigorífiques

D´altra banda, es preveu que pròximament surti a licitació el projecte de renovació de les cambres frigorífiques dels mercats de Sant Martí, Galvany i Abaceria, una iniciativa contemplada en el Pla de Millora de cambres frigorífiques dels mercats de Barcelona. Es preveu que les obres de renovació de les cambres es facin durant l´últim trimestre d´aquest any amb una inversió de 545.830 euros.





Paraules clau