En marxa les obres de remodelació als Jardins de Ca l´Alena : Servei de Premsa

En marxa les obres de remodelació als Jardins de Ca l´Alena

01/08/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´empresa municipal BIMSA, ha iniciat les obres de remodelació dels Jardins de Ca l´Alena, al barri de La Marina de Port, al Districte de Sants-Montjuïc. L´objectiu de les obres és dotar aquest interior d´illa d´un major ús ciutadà i ordenar els camins i eixos que el travessen. Les obres, que tenen un pressupost de 655.000 euros, està previst que durin 5 mesos i finalitzin a finals de desembre.

El Districte de Sants Montjuïc ha liderat un procés participatiu amb els veïns i les entitats del barri per tal de donar-los a conèixer el projecte i recollir aportacions i propostes. Així mateix, s´ha fet una reunió especifica amb el Casal de barri La Vinya per conèixer les seves necessitats alhora de programar activitats fent ús dels espais exteriors. El regidor del districte, Jordi Marti, celebra que ?per fi aquest espai públic tindrà la qualitat necessària perquè els veïns se´l facin seu, li treguin el màxim rendiment i el converteixin en un punt de trobada ple d´activitats del barri de La Marina del Port?.

Els jardins es troben a l´interior de l´illa que configuren els anomenats habitatges de la Capa. La disposició en U del conjunt d´habitatges es tanca per un edifici de titularitat pública d ´habitatges amb dos equipaments en planta baixa, el casal de barri La Vinya i una ludoteca municipal. L´objectiu del projecte és la creació d´un espai que ajudi a potenciar i dinamitzar les activitats del barri mitjançant la reordenació de l ´espai i la racionalització dels recorreguts, tant els existents com els de nova creació.

La solució adoptada pretén dotar l ´espai resultant d´una imatge de conjunt gràcies al paviment de formigó amb colorant groc i el pintat dels murs. A més hi haurà un camí que lligarà els principals espais transversalment, des dels equipaments (el casal i la ludoteca) fins als Jardins del Pont Romà.

L´actuació consisteix en nova pavimentació, concebuda per tal de donar una imatge de conjunt dels diferents espais (paviment de formigó acolorit, paviment de pedra artificial, paviment de sauló i panot 20×20), nou enllumenat, instal·lació de mobiliari urbà (cadires, bancs, papereres, jocs infantils i circuit saludable), nou enjardinament (plantació d´arbrat, plantes arbustives, entapissants i gespa), nova xarxa de drenatge, nova xarxa d´enllumenat públic, reg, instal·lació d´una font d´aigua potable així com d´un quadre elèctric amb escomesa de baixa tensió per a la celebració d´esdeveniments ciutadans als jardins.





Paraules clau

jardins/