Barcelona disposa de 34 punts de connexió wifi a parcs i platges de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona disposa de 34 punts de connexió wifi a parcs i platges de la ciutat

02/08/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´Institut Municipal d´Informàtica, ha desplegat des de juliol del 2009 el Servei Barcelona WiFi amb l´objectiu de potenciar el seu ús entre els ciutadans i acomplir amb l´objectiu estratègic de foment de l´ús de les noves tecnologies i d´Internet.

La ciutat compta amb un total de 442 punts de connexió wifi gratuïts distribuïts per tota Barcelona en equipaments com biblioteques, centres cívics o centres esportius municipals, que sumen un total de 218, i d´altra banda els ubicats a la via pública, parcs i platges, que sumen 224 punts de connexió.

-Parcs: 21
-Platges: 13
-Via pública: 190

Des de la seva inauguració el 15 de juliol de 2009, el servei Barcelona WiFi s´ha anat consolidant com una eina amb molt bona resposta per part dels ciutadans de Barcelona. Des de la seva inauguració fins al 30 de juny de 2013 s´han comptabilitzat 837.000 usuaris diferents i 3.100.000 accessos a la xarxa. En total, s´han visitat més de 212 milions de pàgines.

Els darrers mesos l´ús del servei s´està incrementant notablement, assolint el màxim nombre d´usuaris únics en un mes, el juny passat, amb prop de 69.000 usuaris, que han suposat prop de 160.000 accessos al servei, a l´espera de conèixer les dades corresponents al mes de juliol

Barcelona WiFi a les platges

De del mes de juny de 2011 hi ha 7 platges de la ciutat que gaudeixen del servei Barcelona WiFi, amb 13 punts de connexió en total. Són les platges de Sant Sebastià (2), Barceloneta (2), Somorrostro (4), Nova Icària (1), Bogatell (2), Mar Bella (1) i Llevant (1).

Amb l´arribada del bon temps la utilització del wifi municipal a les platges i a la resta de punts a l´aire lliure augmenta considerablement. Aquests punts tenen uns 400 usuaris de mitjana mensual durant tot l´any, però als mesos d´estiu (de juny a setembre) augmenten fins a més de 600. Això suposa que la meitat dels usuaris d´aquests punts es connecten durant els quatre mesos d´estiu. Durant els darrers 12 mesos (de juliol de 2012 a juny de 2013) hi ha hagut un total de 68.000 usuaris que s´han connectat des de les platges.

Per platges, la majoria tenen més de 1.000 usuaris al mes arribant a més de 3.000 en algun cas com ara la platja del Somorrostro, amb 4 punts Wifi, que ha tingut més de 3.700 usuaris aquest mes de juny.

Barcelona WiFi als parcs

El desplegament del Barcelona Wifi als 20 parcs que actualment disposen d´aquest servei, es va dur a terme durant els primers mesos d´entrada en servei, entre juliol de 2009 maig de 2010, i ja s´han consolidat com uns dels espais més utilitzats.

Els parcs que gaudeixen del servei Barcelona WiFi són: Jardí de les Escultures, Jardins d´Aclimatació de Montjuïc, Jardins de Brusi, Jardins de Can Castelló, Jardins de la Casa Elizalde, Jardins de Sofia Barat, Jardins de Tres Tombs, Jardins de Vil·la Cecilia, Jardins de Vil·la Florida, Jardins d´Interior d´Illa de Gaietà Renom, Parc Can Sabaté, Parc de Cervantes ? Roserar, Parc de Joan Miró, Parc de la Ciutadella (2), Parc de la Creueta del Coll, Parc de la Pegaso, Parc de l´Espanya Industrial, Parc de l´Estació del Nord, Parc del Laberint d´Horta, Park Güell.

La utilització del Barcelona WiFi als parcs també es veu incrementat amb l´arribada del bon temps tot i que no té el mateix impacte que a les platges.

El parc amb major utilització és el Parc de la Ciutadella, amb dos punts Wifi, que té uns 900 usuaris mensuals a l´hivern i pot arribar a més de 3.000.

Veure nota en format PDF





Paraules clau