Barcelona rep formalment el llegat de Muñoz Ramonet en virtut de la sentència del Tribunal Suprem : Servei de Premsa

Barcelona rep formalment el llegat de Muñoz Ramonet en virtut de la sentència del Tribunal Suprem

02/08/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

El passat dijous 25 de juliol, el Jutjat de Primera Instància Número 1 de Barcelona va lliurar les claus dels immobles dels carrers de Muntaner i Avenir a la Fundació Julio Muñoz Ramonet de l´Ajuntament de Barcelona. Amb el lliurament de les finques i del seu contingut, es dóna compliment a un dels punts de la sentència del Tribunal Suprem del març del 2012 i es tanquen més de 17 anys de litigis per fer efectiu el llegat que l´industrial Julio Muñoz Ramonet va deixar a la ciutat. L´esmentat llegat incloïa els immobles dels carrers Muntaner i Avenir i tots els seus continguts: els objectes, béns mobles i obres d´art.

Les finques ja han estat inscrites al registre de la propietat a nom de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, constituïda per l´Ajuntament de Barcelona el 1995, que és la beneficiària del llegat, tal com fixava el testament de l´industrial.

La Fundació Julio Muñoz Ramonet de l´Ajuntament de Barcelona ha pres possessió del recinte amb totes les mesures necessàries per a la custodia, conservació dels immobles i manteniment dels jardins de la finca.

A partir d´aquest moment, s´inicia un procés de revisió d´inventaris i de comprovació dels continguts dels immobles, tant d´objectes com béns mobles i obres d´art, amb supervisió de tècnics experts. Un treball exhaustiu d´inventariat per tal de garantir que la fundació rebi tot el llegat que es va deixar a la ciutat.

Un cop s´hagi pogut constatar que la finca conté tot el patrimoni i quin és l´estat de conservació en què es troben els immobles, la fundació i l´Ajuntament donaran compliment a les disposicions del llegat de l´industrial.





Paraules clau