Més de 800 persones han assistit a les xerrades de la Guàrdia Urbana als casals de gent gran : Servei de Premsa

Més de 800 persones han assistit a les xerrades de la Guàrdia Urbana als casals de gent gran

02/08/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb l´arribada de l´estiu i amb l´objectiu d´incrementar la seguretat del col·lectiu de la gent gran durant aquest període, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha dut a terme sessions de formació sobre seguretat personal per a la gent gran durant els mesos de vacances. L´objectiu de la iniciativa ha estat:
– Reduir la vulnerabilitat del col·lectiu de la gent gran en relació a ser víctimes d´un delicte.
– Anticipar i evitar futures situacions de risc.
– Prevenir les principals amenaces per la seguretat de les persones grans.
– Fomentar la confiança entre la Guàrdia Urbana i el col·lectiu de la gent gran, explicant-los que en la policia tenen un servei d´ajut i protecció en temes de seguretat.
– Millorar la resposta policial en intervencions amb persones d´aquest grup.

En total s´han realitzat 38 xerrades a diferents casals de la ciutat, que han comptat amb una participació de 829 persones.

Cada xerrada ha tingut una duració aproximada d´una hora. Les sessions s´han desenvolupat amb una important nivell de participació per part dels assistents, que han compartit les seves pròpies experiències. Destacar també la bona acollida dels fulls informatius, on s´han recollit consells de seguretat específics de cara a l´estiu, editats per l´Àrea de Seguretat i Mobilitat.

Els assistents han fet una valoració molt positiva de la iniciativa i han demanat la realització de noves trobades sobre altres temes d´interès pel col·lectiu.

La mesura, que s´ha realitzat en col·laboració amb el Comissionat d´Alcaldia de la Gent Gran, es va posar en marxa a finals de l´any passat, quan es va donar un important impuls a la realització de sessions de formació en seguretat personal i seguretat viària a tota la ciutat. Amb aquesta iniciativa, l´Ajuntament de Barcelona vol comptar amb una eina de prevenció eficaç i útil per a les persones grans que contribueixi a reduir la seva vulnerabilitat davant de possibles situacions delictives. Cal tenir en compte que aquest grup de persones són especialment vulnerables davant d´una sèrie de modalitats delictives com poden ser els robatoris a domicili, els robatoris amb violència i intimidació i les estafes.





Paraules clau