Barcelona encarrega els projectes de remodelació de Vall d´Hebron i Bon Pastor : Servei de Premsa

Barcelona encarrega els projectes de remodelació de Vall d´Hebron i Bon Pastor

05/08/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) ha obert el període de licitació per a la redacció de projectes de remodelació dels mercats de la Vall d´Hebron i del Bon Pastor. Amb aquestes dues noves instal·lacions, ja són nou els mercats que s´estan remodelant actualment a la nostra ciutat; Boqueria, Ninot, Sant Antoni, Sants, Guinardó, Sant Martí i els Encants. Recentment, s´han estrenat els mercats renovats de Provençals i de la Guineueta.

El termini del període de licitació per a la redacció dels projectes de la Vall d´Hebron i del Bon Pastor finalitzarà el dilluns 9 de setembre. El projecte de Vall d´Hebron consistirà en la millora de l´accessibilitat al mercat, tant per a vianants com per a vehicles; la reordenació de la zona logística de càrrega i descàrrega; la creació d´un espai comercial per a l´autoservei amb una superfície al voltant dels 1.000 metres quadrats; la millora de les condicions de l´aparcament i de la comunicació entre les diferents plantes del mercat; la implantació d´una nova façana i la millora general de les instal·lacions i serveis.

L´edifici del mercat de la Vall d´Hebron consta d´una planta baixa i altell i tres plantes soterrades, una de les quals està destinada a zona logística, magatzems i cambres frigorífiques, i les altres dues per a aparcament per als clients. Té una superfície total construïda de 7.968 metres quadrats. L´any 2009 ja es va fer una millora provisional a la planta baixa, on hi ha les parades del mercat.

En el cas del mercat del Bon Pastor es tracta de la construcció d´un nou edifici, ja que l´anterior es va enderrocar. L´activitat comercial es desenvolupa actualment en una carpa que actua com a mercat provisional.

En les noves instal·lacions del mercat del Bon Pastor hi ha una sala de vendes d´una vintena de parades, i, seguint el model de la remodelació dels mercats, està prevista la incorporació d´un autoservei que ajudi a ser motor de l´equipament. Hi haurà també un aparcament per a clients de l´autoservei i del mercat.

El nou mercat tindrà una nova zona logística de càrrega i descàrrega amb reserva de places de vehicles industrials i un espai dedicat a la brossa i al reciclatge. El magatzem serà independent de la zona de càrrega i descàrrega i tindrà accés directe.

Mercadona gestionarà els autoserveis de Sants i del Ninot

L´Institut de Mercats de Barcelona ha adjudicat a l´empresa Mercadona la gestió dels nous autoserveis dels mercats de Sants i del Ninot, actualment en les últimes fases de les respectives obres de remodelació. L´adjudicació al mercat del Ninot d´un lloc de venda en règim d´autoservei i d´un espai en planta soterrani s´ha fet per un import de 5 milions d´euros. En el cas de Sants, s´ha adjudicat per valor de 3 milions d´euros.

D´altra banda, l´Institut ha adjudicat a Grup Supeco Maxor S.L.U (Grup Carrefour) la gestió de l´espai d´autoservei del mercat del Guinardó per un import de 2,2 milions d´euros.

Ja són 24 els mercats (dels 39 alimentaris) que tenen dins del seu recinte un autoservei. Cadenes de súpers importants han confiat en l´aposta comercial dels equipaments municipals. Caprabo-Eroski es pot trobar a Sagrada Família, Concepció, Lesseps, Felip II, Canyelles, Santa Caterina i Barceloneta; Mercadona a Fort Pienc, Poblenou, Guineueta, Ninot i Sants; Bon Preu a Llibertat i la Marina; Super Estalvi a Les Corts, Clot i Sarrià; Sorli Discau a Ciutat Meridiana; Consum a Trinitat i Sant Gervasi; OpenCor a Hostafrancs; Carrefour a Provençals; Grup Supeco a Guinardó i Activitats Organitzatives S.L. a Sant Martí.





Paraules clau

bon pastor/ vall d'hebron/