L´Ajuntament de Barcelona restaura les façanes posteriors i mitgeres de l´antiga fàbrica Germans Climent de Sants : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona restaura les façanes posteriors i mitgeres de l´antiga fàbrica Germans Climent de Sants

09/08/2013



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Ajuntament de Barcelona ha finalitzat la primera fase dels treballs per restaurar les façanes posteriors i les mitgeres de l´antiga fàbrica Germans Climent, situada al carrer dels Comtes de Bell-lloc 68-78 al barri de Sants. Els treballs, que s´emmarquen en el desenvolupament del Pla de Remodelació de Parets Mitgeres 2013, els porta a terme l´Institut Municipal de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, i tenen com a objectiu retornar la paret al seu estat original.

L´antiga fàbrica dels Germans Climent va ser construïda per l´arquitecte Modest Feu i Estrada l´any 1925. Estava conformada per un conjunt de naus situades en el perímetre que formen els carrers Comtes de Bell-lloc, Puiggarí, i Viriat. Aquest petit conjunt fabril està catalogat i protegit com a Bé Cultural d´Interès Local.

La restauració que es portarà a terme correspon a una part de la façana de la fàbrica que va quedar al descobert entre els anys 2006 i 2008 després de l´enderroc d´unes naus que hi havia adossades, la part que dóna al carrer Viriat.

La primera fase de la intervenció que s´ha dut a terme inclou la retirada de diferents tipus de revestiments i paraments afegits a les façanes originals, amb l´objectiu de poder comprovar l´estat de conservació. En una segona fase la intenció es durà a terme un projecte de restauració general d´aquestes façanes i dels paraments, un projecte que permeti dignificar tot aquest entorn.

Document relacionat:
Nota en format PDF





Paraules clau

façanes/ mitgeres/