La ´façana´ Meridiana de Trinitat Nova millora el seu espai urbà i es dota de més connectivitat viària : Servei de Premsa

La ´façana´ Meridiana de Trinitat Nova millora el seu espai urbà i es dota de més connectivitat viària

12/08/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha començat avui les obres d´urbanització de l´àmbit comprès entre els carrers de Platja d´Aro, Garbí, S´Agaró i l´av. Meridiana. Amb la prolongació i connexió dels carrers de Platja d´Aro i La Llosa amb l´avinguda Meridiana, i l´inici d´obres de millora urbana i accessibilitat als blocs d´habitatges amb façana a aquesta avinguda, continuem amb la millora urbana d´ aquesta zona de Nou Barris.

A la finalització de les obres d´urbanització que es van dur a terme -entre els passats mesos de novembre de 2012 i març de 2013- en l´àmbit comprès pels carrers Platja d´Aro, i La Llosa, i S´Agaró i l´avinguda Meridiana, ara se li suma aquesta altra actuació: la de millora urbana i accessibilitat que abasta els entorns del frontal d´habitatges a l´avinguda Meridiana situats entre la Casa de les Aigües i el carrer de la Llosa.

Les obres, que comencen aquest mes d´agost i tenen una previsió de durada d´onze mesos, se centraran en l´adequació dels accessos als blocs d´habitatges existents amb façana a l´avinguda Meridiana.

L´objectiu principal de les obres és afavorir l´accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda als habitatges del front de la Meridiana, al mateix temps que se salvaguarda la privacitat dels veïns que resideixen a les plantes baixes d´aquests edificis, i convertint aquest tram en una zona per a vianants. També s´ampliaran les voreres del carrer S´Agaró i es recuperaran places d´aparcament del front de la Meridiana, convertides en zona verda. En total, es treballarà en una superfície d´actuació de 14.033 m2.

Les obres inclouen nova pavimentació, les xarxes de reg i enllumenat públic, la senyalització horitzontal i vertical i el mobiliari urbà.

Aquests treballs de millora són la continuïtat a les actuacions iniciades a La Trinitat Nova, donant a aquest espai públic un ús més cívic i racional, i convertint bona part d´aquest en zona de vianants. Amb les darreres actuacions dutes a terme a Trinitat Nova s´ha aconseguit també un millor flux viari (rodat i de vianants) i una millor connectivitat entre La Trinitat Nova i una de les principals vies d´accés Nord a la ciutat: l´avinguda Meridiana. Una connexió que ha estat possible gràcies a la prolongació dels carrers de Platja d´Aro, i La Llosa, i a la reordenació d´una illeta (entre S´Agaró i aquestes dues vies), i la creació d´un pas de vianants.

Aquesta obra està cofinançada amb fons FEDER,(Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea).

 

Afectacions a la circulació i a la xarxa de transport públic

Hi hauran afectacions a la circulació de vehicles i a la xarxa de transport públic, així des del 3 de setembre i fins el 20 de desembre quedarà tallat el carrer de S´Agaró, entre Garbí i Sa Tuna, inclòs el sentit de baixada del carrer de Garbí i el lateral de Meridiana que serà solament per a aparcament i des del 17 de setembre i fins el 20 de desembre quedarà tallat el lateral de Meridiana entre Garbí i Sa Tuna. .

Entre els dies 3 de setembre i 20 de desembre el final de les línies 50 i 127 ubicades en el carrer de Palamós, entre Sa Tuna i Garbí , es traslladen al carrer de Palamós entre La Llosa i Sa Tuna. I les línies 51 i 76 faran la ruta de tornada de Ciutat Meridiana pel carrer de Sa Tuna i S´Agaró.

Pel que fa als aparcaments entre els dies 3 i 17 de setembre es podrà aparcar al lateral de la Meridiana, entre Garbí i Sa Tuna i del 17 de setembre fins al 20 de desembre s´anul·len les places d´aparcament del lateral de Meridiana entre Garbí i Sa Tuna. S´ ha habilita una zona d´aparcament en el solar ubicat entre els carrers S´Agaró, Palamós i La Llosa. L´accés es farà des de la cruïlla de S´Agaró amb Sa Tuna.

Es permetrà l´accés , a través de la zona d´obra, als vehicles d´emergència.

Document relacionat:
Nota de premsa en format PDF





Paraules clau

trinitat nova/