Nova zona verda al Palau del Totxo del districte de Sant Martí : Servei de Premsa

Nova zona verda al Palau del Totxo del districte de Sant Martí

20/08/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha iniciat avui els treballs de remodelació de la zona verda que es troba entre la Gran Via de les Corts Catalanes, el carrer Selva de Mar i el carrer Perú. És un espai de trobada molt conegut pels veïns del barri de Sant Martí de Provençals que amb les actuacions previstes tindrà una imatge unitària de tots els àmbits i s´espera que els veïns encara el podran gaudir més. La superfície total on es fan les actuacions és de 8.696m2. Les obres tenen una durada prevista de sis mesos.

Actualment és un espai lliure i un jardí on es poden diferenciar tres àmbits amb característiques diferents: l´àmbit de l´anomenat Palau del Totxo, l´àmbit corresponent a la plaça central, on una vegetació rica i variada conforma un umbracle natural molt agradable per estar-s´hi, i l´àmbit de la placeta lateral. La proposta de la reforma reorganitza la distribució dels espais existents per ordenar-los millor i potenciar-ne encara més el seu ús, i alhora en crea nous usos.

A l´àmbit del Palau del Totxo, s´elimina el frontó existent i es construirà un gran parterre enjardinat amb una zona de jocs, una taula de ping-pong i també comptarà amb un circuit de manteniment per a la gent gran.

L´espai de jocs infantils es reubica a la plaça central de manera que quedi en el ?cor? del jardí sota l´ombra dels plàtans, més proper a l´espai d´estada principal.

A l´àmbit de la plaça més propera a la Gran Via, s´eliminaran els parterres alts de manera que hi hagi una major permeabilitat física i visual dins del mateix espai central i cap al passeig i la plaça d´activitats. Les placetes laterals es reforcen com a zona de jardí amb vegetació més baixa i zones puntuals d´estada, marcant els itineraris principals per a evitar que la gent passi per les zones enjardinades.

Tots aquests espais queden definits per la inserció en el paviment d´unes ?catifes? per als diferents usos: plaça central, plaça d´activitats, pista, jocs infantils, terrasses, bar, espais d´estada però a la vegada, relacionats mitjançant el mateix paviment unificador continu de formigó ?in situ? acolorit amb additius de tons grisosos i acabat antilliscant.

Els espais ?catifes? esmentats es resoldran amb peces de formigó prefabricat. Als espais de jocs infantils es col·locarà un paviment esmorteïdor de cautxú fent un mosaic de diferents colors.

Pel que fa a l´enjardinament, amb l´objectiu de reforçar el passeig i els punts principals d´accés a la plaça es plantaran diferents exemplars de Tipuana tipu. A l´espai de la nova plaça d´activitats, en canvi, es plantaran arbres de l´espècie Morus alba per tal crear zones àmplies d´ombra al perímetre de la plaça, així com Albizia julibrissim com a arbrat d´ambient en espais petits d´estada. En els parterres baixos ja existents s´hi manté la gespa, que en algunes zones caldrà substituir per una nova sembra a causa de l´adaptació a les noves rasants. Als paterres de nova creació i en els alts es fa una plantació de vegetació baixa d´Hedera helix.

Una altra de les millores que es duran a terme és la substitució de l´enllumenat existent de tot l´àmbit de la plaça i es col·locarà un nou mobiliari urbà: bancs i papereres.

El pressupost d l projecte de remodelació és de 1.568,487,04? i el responsable de l´execució és BIMSA.





Paraules clau

aparcament/ Sant Martí/