Barcelona implanta el pagament per mòbil a les àrees d’estacionament regulat : Servei de Premsa

Barcelona implanta el pagament per mòbil a les àrees d’estacionament regulat

29/08/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El sistema es podrà aplicar en les modalitats de l’Àrea Blava i Verda, excloent explícitament la tarifa de residents per les condicions especials que té.

Es tracta d’un mètode de pagament alternatiu, opcional i voluntari que coexistirà en paral·lel al sistema tradicional de parquímetres i amb múltiples avantatges per als seus usuaris. Els principals beneficis són el fet de poder pagar l’estacionament sense necessitat d’anar al parquímetre, la possibilitat de renovar el temps d’aparcament des de qualsevol lloc i pagar únicament pels minuts reals utilitzats pel servei.

A més, permet l’agrupació de càrrecs a una única targeta i consultar extractes mensuals detallats de moviments, funcionalitats que facilitaran en gran mesura la comptabilització de despeses a petites, mitjanes i grans empreses, i les ajudarà a reduir costos innecessaris.

Logo apparkB

El pagament per mòbil a les Àrees Blaves i Verdes de la ciutat començarà a funcionar el 2 de setembre a totes les places d’estacionament regulades de la ciutat.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació i presidenta de B:SM, Sònia Recasens, ha declarat que la posta en marxa d’apparkB “posa de manifest que Barcelona és la Capital Mundial del Mòbil i demostra els seus beneficis en la millora del benestar i qualitat de vida de les persones”.

“Aquest és un exemple claríssim que les smart cities reverteixen en uns millors serveis per als ciutadans”, ha explicat la tinenta d’alcalde, i ha afegit que la ciutat “torna a ser pionera en l’ús de sistemes intel·ligents de pagament”. “. A més, Recasens ha destacat que “en moments difícils per a les famílies, aquest és un pas més que fa l’Ajuntament per tal que el ciutadà pagui únicament pel servei que està utilitzant”.

La posta en marxa d’apparkB s’emmarca dins l’estratègia de l’Ajuntament de posar les noves tecnologies al servei de les persones, amb aplicacions i eines que els facin més fàcil, còmode i accessible el dia a dia.

La implantació d’aquest nou servei, juntament amb d’altres que s’estan desplegant a la ciutat –com el pagament contactless (sense contacte) a caixers, comerços, mercats, taxis i altres serveis–, remarquen el lideratge de Barcelona i la seva Capitalitat Mundial del Mòbil en el sector de les tecnologies de la mobilitat i les smart cities.
Funcionament i fiabilitat del sistema de pagament per mòbil

Per fer servir aquest nou sistema de pagament alternatiu, l’usuari s’ha de descarregar l’aplicació apparkB al seu telèfon intel·ligent i registrar-se. L’alta al sistema pot realitzar-se a través de la mateixa aplicació, o bé mitjançant el formulari de registre a la pàgina web www.areaverda.cat.

Un cop al lloc de l’estacionament, l’usuari únicament ha d’indicar la matrícula del vehicle i el color de la plaça on aparca. El sistema localitza la seva posició mitjançant el GPS del mòbil i automàticament aplica la tarifa corresponent al tram on es troba estacionat. Fet això, l’usuari ha de confirmar l’estacionament mitjançant el botó “Start”, i quan vulgui treure el cotxe de l’aparcament haurà de finalitzar el servei activant “Stop” des del mateix mòbil.

Un cop acabat l’estacionament, a la pantalla de l’smartphone apareixen dades sobre l’operació realitzada: matrícula, temps d’inici, durada, import, tipus de tarifa i un número identificador.

El sistema apparkB ofereix als usuaris les màximes garanties d’ús. Els processos de comptatge de temps estan certificats per Catcert, i pel que fa al pagament amb targeta, és fàcil d’utilitzar i segur i acompleix amb l’ estàndard PCI DSS.

 





Paraules clau

aparcament/ aplicacions/