Xavier Trias destaca que Barcelona, com a Mobile World Capital, treballa per desenvolupar solucions de mobilitat que millorin el benestar i la salut de la gent : Servei de Premsa

Xavier Trias destaca que Barcelona, com a Mobile World Capital, treballa per desenvolupar solucions de mobilitat que millorin el benestar i la salut de la gent

05/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí a Brussel·les, i coincidint amb la GSMA Mobile 360 Conference, l’alcalde de Barcelona ha participat en l’acte de de sortida de l’mHealth Grand Tour, una cursa ciclista de 13 etapes, impulsada per GSMA per cridar l’atenció sobre les solucions innovadores que la telefonia mòbil pot proporcionar al tractament de la diabetis. A l’acte també hi han participat Anne Bouverot, directora General de GSMA, i Eddy Merckx, el mític ciclista belga que ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida. L’mHealth Grand Tour arribarà a Barcelona, la Capital Mundial del Mòbil, el 18 de setembre.

Tret de sortida a l’mHealth Grand Tour

L’objectiu del mHealth Grand Tour, dedicada aquest cop a l’estudi de la diabetis, és promoure el desenvolupament de serveis i solucions de salut a l’entorn mòbil, així com millorar la conscienciació sobre aquesta malaltia i promoure la recerca i les solucions tecnològiques per a millorar la qualitat de vida dels pacients. Organitzada conjuntament per la GSMA i la Federació Internacional de Diabetis, mHealth Grand Tour durà a terme un innovador estudi en temps real, i s’analitzaran els efectes de l’exercici de resistència en els nivells de glucosa en sang de fins a 36 corredors voluntaris. Per a això, s’utilitzaran dades capturades i transmeses sense fil a través d’una solució tècnica proporcionada per les companyies ANT +, Dexcom i Orange.

Trias s’ha mostrat convençut que aquesta cursa ciclista serà “una experiència sorprenent i diferent, però sobretot perquè aquesta cursa no és només ciclisme”, ja que l’mHealth Grand Tour està dissenyada per demostrar mecanismes, aplicacions i solucions de salut que poden ajudar la gent a gestionar la diabetis i mantenir estils de vida actius.

La cursa acaba a Barcelona, Capital Mundial Mòbil, que, com ha recordat l’Alcalde Trias, en col·laboració amb GSMA, desenvolupa solucions mòbils noves per millorar el benestar de la gent i qualitat de vida. Durant els 13 dies de durada de la cursa, els experts en diabetis treballaran juntament amb els ciclistes, els observaran i els controlaran utilitzant smartphones i les tecnologies mòbils més desenvolupades.

Com ha explicat l’alcalde, aquesta experiència ha estat possible gràcies a la tasca d’organitzadors, voluntaris, experts, i tots els que participen en el programa, a qui ha volgut donar les gràcies. L’alcalde ha destacat que “Barcelona és una ciutat compromesa en trobar solucions per la diabetis”, una malaltia que afecta molta gent al voltant del món, un 8.5% de la població europea, i ha recordat que enguany la 49a Reunió Anual de l’Associació Europea per a l’Estudi de Diabetis tindrà lloc a Barcelona.

Finalment i just abans de donar el tret de sortida a la cursa, Trias ha desitjat bona sort a tots els participants d’aquesta volta, “una manera excel·lent de fer-ne visible més aquesta malaltia, i contribuir per millorar la qualitat de vida de pacients a través de tecnologia mòbil”.





Paraules clau

mobile world capital/