Xavier Trias afirma que “el llibre és un dels millors actius de Barcelona i un sector econòmic i generador de riquesa molt important” : Servei de Premsa

Xavier Trias afirma que “el llibre és un dels millors actius de Barcelona i un sector econòmic i generador de riquesa molt important”

06/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha assistit aquesta tarda a la inauguració de la Setmana del Llibre en Català, que enguany arriba a la 31a edició. A l’acte també hi han assistit Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jaume Ciurana, tinent d’Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; Jordi Ferré, president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana; Montserrat Ayats, presidenta de la Comissió organitzadora de la 31a Setmana del Llibre en Català, entre d’altres.

L'alcalde de Barcelona ha assistit aquesta tarda a la inauguració de la Setmana del Llibre en Català

La Setmana del Llibre en Català presenta les darreres novetats editorials en català, les revistes que es publiquen en català i sobretot una part important de l’ampli fons de llibres en català. A més, compta amb un extens programa d’activitats (tertúlies, lectures en veu alta, espectacles…), i se celebra fins diumenge 15 de setembre a l’Avinguda de la Catedral, espai on ja va celebrar-se l’any passat.

L’alcalde ha qualificat la Setmana com un “dels esdeveniments culturals més importants i participatius” de la ciutat, que contribueix decisivament a reforçar el paper de Barcelona com a capital del llibre i de la lectura i contribueix a l’aposta que està fent la ciutat per consolidar-se com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar.

Com ha explicat Trias, el llibre i el món editorial “són elements fonamentals d’aquesta ciutat de cultura, dinàmica i emprenedora”. “El llibre”, ha afirmat, “és un dels millors actius d’aquesta ciutat i constitueix un sector econòmic i creador de riquesa molt important. Malgrat les seves dificultats, el sector editorial de la ciutat gaudeix d’una gran vitalitat”. A les portes d’una Diada Nacional de Catalunya “amb un caràcter especial per a Barcelona”, Xavier Trias ha posat en valor el català com a llengua pròpia del país i de la seva capital, i ha qualificat la Setmana del Llibre en Català com un “indret magnífic per reivindicar i defensar la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres tradicions”. L’alcalde de Barcelona ha considerat “un gran encert” que els actes per commemorar el Tricentenari dels fets de 1714 formin part de les activitats de la Setmana i ha convidat a visitar el nou centre cultural del Born que s’inaugurarà el pròxim dilluns per celebrar el Tricentenari. Trias ha declarat sentir-se “molt orgullós que Barcelona torni a exercir amb tota la seva força el paper de capital de Catalunya, donant suport als nostres escriptors i escriptores, la nostra llengua i la nostra cultura”.





Paraules clau

catalunya/ llibre/ setmana/