Trias espera que el llegat de la candidatura Madrid 2020 li serveixi per seguir apostant per l’esport com a eina de cohesió : Servei de Premsa

Trias espera que el llegat de la candidatura Madrid 2020 li serveixi per seguir apostant per l’esport com a eina de cohesió

07/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lamentat avui que Madrid no hagi estat l’escollida pel Comitè Olímpic Internacional per a acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics del 2020, “tot i l’excel·lent qualitat tècnica de la candidatura, el gran potencial humà i professional invertit, i malgrat tota la il·lusió que havia generat al seu entorn, no només en l’àmbit esportiu sinó també entre els ciutadans i ciutadanes de Madrid”.

Trias ha traslladat a l’alcaldessa de Madrid un missatge d’afecte i solidaritat en uns moments que ha qualificat de “durs” per a la ciutat i el Comitè de Candidatura. També ha felicitat la ciutat perquè “sens dubte, ha sabut mantenir un gran nivell de competició fins a l’últim moment, mesurant-se al costat de grans metròpolis mundials, com són Tòquio i Istanbul”. L’alcalde Trias també ha enviat un missatge en el mateix sentit al president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco.

L’alcalde s’ha mostrat convençut que el llegat que deixa la candidatura de Madrid 2020 a la ciutat “no serà menystingut encara que no aculli els Jocs, perquè tot el que s’ha fet a Madrid per a convertir-se en olímpica servirà, sens dubte, perquè pugui apostar fortament per l’esport i els esdeveniments esportius, tal com ho fa Barcelona, perquè aquesta és una autèntica eina de cohesió social i generadora de riquesa”.

Com a exemple, Trias ha recordat que les instal·lacions que van deixar els Jocs Olímpics de Barcelona 92 estan funcionant avui amb molta qualitat, i el millor exemple és el fet que la mateixa Anella Olímpica ha estat seu, els últims mesos, de grans esdeveniments esportius internacionals, com els X Games, la fase final del Campionat del Món d’Handbol o els recents Campionats Mundials de Natació d’aquest estiu.

L’Alcalde Trias ha volgut traslladar també, en nom de Barcelona, la felicitació a la ciutat de Tòquio per haver assolit la nominació i complir el seu somni de tornar a ser olímpics. Trias ha desitjat que els de Tòquio 2020 siguin un Jocs Olímpics extraordinaris.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Jocs Olímpics/