Comencen els treballs del Pla de Millora Integral del Passeig de Gràcia : Servei de Premsa

Comencen els treballs del Pla de Millora Integral del Passeig de Gràcia

16/09/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest dilluns comencen els treballs de millora del Passeig de Gràcia amb una actuació que suposa la renovació del paviment de les voreres al tram dels Jardins de Salvador Espriu – amb el panot hexagonal tipus Gaudí-, i la regularització de les rampes d’accés a l’aparcament subterrani, per reduir la seva longitud i aconseguir més espai per als vianants. També es renovarà l’enllumenat d’acord amb els criteris del Pla Director d‘Il·luminació de Barcelona, que té com a objectius prioritzar la llum sobre les voreres, millorar els nivells lumínics i garantir l’eficiència energètica. I s’aprofitarà l’actuació per instal·lar noves canalitzacions de serveis al subsòl.

Durant aquests treballs, es restringirà l’accés de vehicles tant pels carrils banda Llobregat com Besòs dels Jardins de Salvador Espriu, que es mantindran oberts al trànsit amb circulació restringida mentre durin les obres i garantint el pas dels veïns a tota la zona.

Les obres de millora d’aquest primer tram, als Jardins de Salvador Espriu –popularment coneguts com els Jardinets de Gràcia-, tenen un pressupost de 387.500 euros. Es preveu finalitzar-les al novembre del 2013, abans de la campanya comercial de l’època nadalenca, i són l’inici de l’actuació global de millora del Passeig de Gràcia, que tindrà continuïtat a tot l’àmbit del passeig i fins a la plaça de Catalunya.

 

La primera fase del Pla de Millora Integral per al Passeig de Gràcia

El Pla de Millora Integral per al Passeig de Gràcia impulsat per l’Ajuntament de Barcelona té com a objectiu assolir un passeig de qualitat, mantenir el caràcter vertebrador i de connexió a la ciutat, articular-lo com un dels eixos principals de passeig i esbarjo de la ciutat, i alhora millorar-lo com a indret per viure i residir.

Les actuacions pretenen regenerar l’espai públic, reordenant els espais i usos, amb una millora general de qualitat en paviments, mobiliari, senyalització i senyalètica, endreça general de serveis pensant en la ciutadania, l’arquitectura, el comerç i el turisme, i com un dels eixos vertebradors de la ciutat de velocitat humana. A més, s’implantarà un nou model d’il·luminació que potencia les zones de passeig dels vianants, eficient energèticament sense disminuir intensitat, avançat tecnològicament i amb el suport de tecnologies de gestió intel·ligent, i es treballarà per desenvolupar informació i xarxes intel·ligents.

Al 2012 ja es van realitzar les primeres obres de millora al Passeig de Gràcia, amb un paquet de mesures de xoc concentrat a reparar voreres, ordenar elements de mobilitat, reparar el mobiliari urbà, substituir l’arbrat exemplar, millorar fonts ornamentals, i actuar a la xarxa de clavegueram.

 

Un dels passeigs més emblemàtics de la ciutat

En total, el Passeig de Gràcia té 2 km de llarg i una superfície de 96.880 m2. Compta amb 163 locals, dels quals el 65% estan en mans d’operadors estatals i el 35% negocis internacionals, un 20% del comerç del passeig són botigues de luxe, amb un temps d’espera de les marques més prestigioses d’entre 3 i 4 anys. A més, al passeig es troben centres culturals, algunes icones del patrimoni modernista de la ciutat, com la Casa Lleó i Morera, de Domènech i Montaner; la Casa Batlló i la casa Milà o La Pedrera, de Gaudí, entre altres.

A nivell d’elements urbans, el passeig compta amb 49.000 m2  de paviments de vorera lateral, 9.000m2  de mitjanes, 371 columnes i 17 quadres de comandament de l’enllumenat, 124 bancs, 104 pilones, 223 metres lineals de baranes, 538 arbres (plàtans), 2.350 m2 de zones enjardinades i aproximadament el 75% de cobertura de xarxa WIFI.





Paraules clau

millora/ obres/ passeig de gràcia/