Inauguració dels actes de celebració del 125è aniversari del Mercat de la Concepció : Servei de Premsa

Inauguració dels actes de celebració del 125è aniversari del Mercat de la Concepció

17/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres, 18 de setembre, a les 11:45 hores, Sònia Recasens, tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats i Gerard Ardanuy, regidor del districte de l’Eixample inauguren els actes de celebració del 125è aniversari del Mercat de la Concepció (Aragó, 311 bis). A la celebració participen també Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i Alejandro Goñi, president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Concepció.

L’acte que inicia el cicle de celebracions del 125è aniversari del Mercat de la Concepció consisteix en la bufada d’espelmes i tall del pastís gegant d’aniversari. El pastís, elaborat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona, consta de 1.500 racions que es repartiran en quatre dies, de dimecres a dissabte. El pastís és apte per a celíacs. Els clients podran comprar una ració per 2 euros i tots els diners recaptats es destinaran a la Marató de TV3.

Aquest és el primer dels actes de la celebració del 125è aniversari que s’aniran succeint mensualment fins al juny del 2014 coincidint amb la Festa Major de la Dreta de l’Eixample i el Mercat Modernista.

El projecte del Mercat de la Concepció va ser encarregat a Antoni Rovira i Trias, arquitecte que havia dut a terme també el projecte del mercat de Sant Antoni i del Born. Va ser inaugurat l’any 1888 i va ser remodelat íntegrament el 1998. Els comerciants del mercat i l’Institut Municipal de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona van consensuar un procés de remodelació que se suportava en dos eixos: la millora comercial i la renovació de les estructures. El mercat es va reinaugurar el maig del 1998.

 





Paraules clau

concepció/ mercats/