Xavier Trias: “El Festival Internacional de Jazz és un esdeveniment musical estratègic que projecta el nom de Barcelona a nivell internacional” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “El Festival Internacional de Jazz és un esdeveniment musical estratègic que projecta el nom de Barcelona a nivell internacional”

17/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest matí a la presentació del 45è Festival de Jazz de Barcelona que se celebrarà del 19 d’octubre a l’1 de desembre. A l’acte també hi ha assistit el tinent d’alcalde Jaume Ciurana; el president executiu de The Project, Tito Ramoneda; el director artístic del 45 Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Joan Anton Cararanch; el músic Chucho Valdés; el director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Jordi Sellas;i  Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; entre d’altres.

L’alcalde ha assenyalat que el “Festival Internacional de Jazz és un dels esdeveniments musicals que amb més èxit projecten Barcelona a nivell internacional”. És una de les cites més prestigioses del jazz, que fa més de quatre dècades du el nom de Barcelona arreu del món. El de Barcelona és un dels principals festivals de jazz del món, tant pel nombre de concerts com per la seva qualitat i pel nombre de dies en què se celebra, que ha anat guanyant nous públics i ha anat incorporant tots els registres del jazz, i elements de fusió amb altres estils música.

L’alcalde ha agraït la feina feta als organitzadors del festival, The Project, que, encapçalats per Tito Ramoneda, organitza moltes propostes que fan una Barcelona culturalment més rica, més atractiva, més forta, i un Festival de Jazz que s’ha convertit en un dels més importants del món.

Xavier Trias ha destacat que, gràcies al Festival, el jazz s’escampa per tots els racons de la ciutat. I també a altres municipis, com L’Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès; i omplirà grans i petits escenaris, parcs… “El festival du el nom de Barcelona però no ens volem quedar tancats a casa, som capital de Catalunya i volem estar oberts al món i compartint amb les ciutats del costat. I per això l’Ajuntament de Barcelona fa costat al Festival, és molt important estar al costat de la gent que promou la cultura i promociona el nom de Barcelona”. Tot i el moment molt complex que viu la cultura, Trias ha dit que “la cultura no és accessòria”,

L’alcalde ha agraït la presència de Cucho Valdés, que rebrà la Medalla d’or del Festival, “és bonic reconèixer la feina de gent que ha fet tant per la música”, i que serà una peça clau a l’homenatge que es farà al seu pare, el gran Bebo Valdés, que va tenir una relació molt estreta amb el Festival. Trias ha finalitzat la seva intervenció donant les gràcies a totes les empreses, institucions i entitats que s’han adherit en aquesta edició del Festival de Jazz de Barcelona i s’ha mostrat convençut que el 45è Festival Internacional de Jazz de Barcelona serà un gran èxit.

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ festival/ Jazz/