Xavier Trias anuncia que no revisarà les Ordenances Fiscals pel 2014 per no sotmetre la gent a cap tipus de pressió fiscal addicional : Servei de Premsa

Xavier Trias anuncia que no revisarà les Ordenances Fiscals pel 2014 per no sotmetre la gent a cap tipus de pressió fiscal addicional

19/09/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquest migdia que no revisarà les Ordenances Fiscals pel 2014 per no sotmetre la gent a cap tipus de pressió fiscal addicional. Xavier Trias ha fet declaració en una nova edició dels ‘Dinars Cambra´, organitzats per la Cambra de Comerç de Barcelona, on ha pronunciat la conferència “Barcelona, progrés econòmic i cohesió social”. L’alcalde ha afirmat que estem a l’inici d’un curs polític decisiu i intens, tant a nivell nacional com de la ciutat de Barcelona, ha insistit en què Catalunya ha de poder decidir el seu futur com a poble i ha afegit que la capital de Catalunya sempre estarà al costat del govern de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, per tirar el país endavant.

Dinar Cambra de Comerç

Davant la situació actual de forta crisi, Trias ha apostat per tirar endavant mesures per incentivar la creació de riquesa, i d’impuls de la reactivació econòmica, en benefici del benestar de les persones. L’alcalde ha lamentat les dificultats que pateix la Generalitat per culpa d’un mal sistema de finançament, que provoca que tingui greus problemes de liquiditat amb el conjunt de les administracions locals. “Sortosament”, ha dit “a Barcelona disposem d’una capacitat de tresoreria i fortalesa de caixa per fer-hi front”

Trias ha recordat els objectius que es va marcar a principis de mandat: ser seriosos i solvents econòmicament, generar activitat econòmica, oferir una potent resposta social i fer que Barcelona funcioni amb uns serveis de qualitat. En aquests dos anys, ha explicat, s’està consolidant un nou model de fer política i de gestió pública a la ciutat. Trias ha dit que la millor manera d’ajudar les persones, i tirar endavant la ciutat i el país, “és donant exemple, posant la vida fàcil als nostres emprenedors, als empresaris que volen créixer, per crear riquesa i nous llocs de treball. Volem ser una administració pública exigent i rigorosa”.

L’alcalde Trias ha anunciat que aquest 2014, tenint en compte que l’Ajuntament ha fet els deures i recull els fruits de la seva bona gestió i tasca en despesa, el govern planteja la congelació de les Ordenances Fiscals. “Això com sempre, està subjecte a l’acord amb els grups polítics que ho considerin oportú. En qualsevol cas, per part del govern, les Ordenances Fiscals no estan subjectes a revisió i es consideren vàlides les actuals, possibilitant la seva continuïtat a partir de l’1 de gener de 2014”.

Sobre els pressupostos, Trias ha explicat que aquest mes comença el període de negociació i que la voluntat del govern és presentar uns comptes que donin resposta a les prioritats marcades: l’atenció a les persones, uns serveis de qualitat i la reactivació econòmica. Uns pressupostos que seran presentats amb voluntat d’entesa amb la resta de Grups Municipals. Trias ha obert les portes al diàleg a tots els grups perquè l’Ajuntament tingui un pressupost com cal l’any vinent. “No pararem de buscar l’entesa i el consens”, ha dit, afegint que “posaré en funcionament tots els recursos legals i formals dels que pugui disposar com Alcalde de la ciutat. La gent demana que ens entenguem per assolir-ho. Som un govern en minoria, i estenem la ma a la resta de grups per aprovar uns pressupostos rigorosos, uns comptes sanejats i amb una potent capacitat inversora de futur”.

Respecte a l’atenció a les persones, en aquests dos anys, Trias ha afirmat que s’ha fet un pas endavant i que seguirà apostant molt fort per les polítiques socials, així com per garantir que Barcelona funcioni amb uns serveis de qualitat, “Barcelona és una ciutat molt atractiva a ulls del món, però com alcalde, sempre he tingut una obsessió: que encara funcioni millor”. Per promoure una ciutat competitiva, que generi oportunitats per a tothom, Trias ha proposat ajudar a la creació d’ocupació, promoure l’emprenedoria i el talent, “per crear ocupació ens fan falta empreses que creixin i empreses de nova creació. Necessitem un entorn adequat de confiança, innovació i emprenedoria”.

Trias ha parlat també de cultura, “la cultura és l’ànima d’aquesta ciutat” i ha afirmat que malgrat la crisi del sector cultural, “des de l’Ajuntament estem decidits a fer-hi front amb mesures de suport; i d’esport”. “Cultura i esport formen un binomi perfecte que ens enriqueix com a ciutat i que ens projecta al món”, ha afirmat.

En aquest punt, Trias ha recordat l’aposta potent que ha fet Barcelona pels esdeveniments esportius internacionals que generen riquesa a la ciutat i projecten la marca “Barcelona” a nivell mundial i ha remarcat que la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022, “és un projecte de ciutat i de país”. L’alcalde ha insistit en que aquest projecte no tindria sentit si només beneficiés Barcelona, sinó que ha de contribuir al desenvolupament dels pobles i les estacions d’esquí del Pirineu. Trias ha demanat però ser curosos i assegurar-nos quan tindrem les millors garanties d’èxit: si el 2022, el 2026 o, si cal, el 2030.

L’alcalde ha avançat que convocarà una consulta ciutadana, de comú acord i pactada amb tots els Grups Municipals, vinculant, i on la ciutadania decidirà, com ho fa en d’altres ciutats com Oslo o Munich. L’alcalde ha explicat que en els propers dies mantindrà contactes amb el Comitè Olímpic Espanyol, el Comitè Olímpic Internacional, el govern de l’Estat espanyol, la Generalitat, municipis del Pirineu, federacions esportives, per prendre la decisió definitiva.

Xavier Trias ha destacat que Barcelona és una ciutat amb una situació geogràfica privilegiada, unes infraestructures de primer nivell, una qualitat de vida envejable i una marca de ciutat a l’alçada de les grans capitals mundials, “una ciutat que enamora i admirada a tot el món”. Tot això, ha dit, s’ha aconseguit “entre tots i entre tots s’ha seguir tirant endavant la nostra ciutat. Amb il•lusions renovades i esperit de futur, amb orgull de ciutat. Tenint clar el que som i el que volem ser. Apostant per nous reptes i enfortint les nostres potencialitats”.

“Hem de seguir fent de Barcelona una de les millors ciutats del món, amb esperit positiu, oberta, amb talent i capacitat d’atreure i generar activitat econòmica. Capaç de fer revertir en la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones”, ha finalitzat Trias.





Paraules clau

Alcalde Trias/