Barcelona acull la jornada “m4All Day” sobre mobilitat i accessibilitat : Servei de Premsa

Barcelona acull la jornada “m4All Day” sobre mobilitat i accessibilitat

19/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona acollirà el proper 21 de setembre la jornada “m4All Day”, dedicada a la difusió de les solucions mòbils en l’àmbit de l’accessibilitat per a la millora de la qualitat de vida de les persones.

L’objectiu és apropar i divulgar aquest tipus d’aplicacions i dispositius mòbils a sectors d’usuaris potencials. Aquesta jornada se celebra coincidint amb la 18a Mostra d’Associacions de Barcelona que organitza l’Ajuntament de Barcelona en el context de les Festes de la Mercè.

La jornada té lloc al Mobile World Center ( Fontanella 2, Barcelona), així com en un  estand de plaça de Catalunya. El centre de competència m4All o ‘mobilitat per a tots’, treballa per garantir l’accés de tothom a les solucions mòbils, ja siguin persones en risc d’exclusió social, persones grans o amb discapacitat.

L’objectiu final que es persegueix és la millora de la qualitat de vida de les persones a través de les tecnologies. Per fer-ho possible és necessari potenciar el teixit social i industrial i atreure nous actors.

El centre de competència m4All desenvoluparà iniciatives en els següents àmbits:

 

ACCESSIBILITAT

Millora de l’accessibilitat a les solucions mòbils ja existents a tots els nivells i creació de noves eines que puguin proveir de serveis a les persones grans i a les persones amb discapacitat.

 

 AVALUACIÓ

Creació d’eines que facilitin l’avaluació de les polítiques públiques i els projectes desenvolupats del tercer sector. La mesura de l’impacte, de l’eficiència i les possibilitats de millora, permetrien identificar les millors pràctiques.

 

GESTIÓ I CAPTACIÓ DE RECURSOS

En un entorn econòmic i social extremadament complicat, el finançament es converteix més que mai en un obstacle per al manteniment dels serveis socials, tant dels serveis públics com dels privats. La creació d’eines en tecnologia mòbil que potenciïn la millora en la gestió i captació de recursos permetria accedir a nous fons, així com millorar l’eficiència i l’eficàcia a tots els nivells.

 

 CAPACITACIÓ

Facilitar l’accés a continguts que permetin a les persones ampliar la seva base de coneixements i objectius professionals, com per potenciar els àmbits de la cultura, l’esport, la qualitat de vida, etc.

 

 RSC

Responsabilitat social corporativa, enfortir i desenvolupar les RSC de les empreses, incloent la defensa dels drets socials i laborals, el medi ambient, transparència al govern corporatiu, responsabilitat sobre productes i serveis, etc.

 





Paraules clau

accessibilitat/ mobilitat/