Cristina Iniesta defensa que la salut ha d’estar present a totes les politiques municipals davant de l’OMS, a Turquia : Servei de Premsa

Cristina Iniesta defensa que la salut ha d’estar present a totes les politiques municipals davant de l’OMS, a Turquia

20/09/2013

La Delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha refermat avui el compromís de la ciutat per ser una ciutat saludable”. Durant la jornada del grup Healthy Cities de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que s’ha reunit avui a la ciutat d’Izmir (Turquia), Iniesta ha destacat el treball de Barcelona en la promoció de la salut i la seva integracio “en totes les polítiques municipals”.

En aquest sentit, ha destacat que l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, en el qual s’integra la Delegació de Salut, “és un gran espai dedicat a promoure, formular i aplicar polítiques per fer front als grans reptes socials”. “Això és molt important, perquè el nostre objectiu és esdevenir una ciutat saludable.

Iniesta ha recordat la feina que s’impulsa des de la delegació per a recollir informació de cada districte a l’hora de desenvolupar iniciatives a nivell de la ciutat, i també en cadascun dels barris que la composen “per poder-nos centrar en les seves necessitats concretes”, i ha citat  l’Informe Anual de Salut aixi com l’Enquesta de Salut de Barcelona, que du a terme l’Agencia de Salut Publica de Barcelona, “Gràcies a tota aquesta informació podem desenvolupar programes específics per als grups de població”, ha afegit.

Iniesta ha exposat els principals  programes que es duen a terme a la ciutat i  als 10 districtes i ha posat com a exemple els programes poblacionals preferents destinats a lluita contra la obesitat infantil, contra les drogodependències especialment en el cas dels joves , l’adquisicio d’habits saludables en els adultsi la lluita contra l’aïllament de la gent gran.

El grup Healthy Cities de l’OMS-Europa dóna suport als 53 Estats Membres de la Regió Europea de l’OMS en el desenvolupament i el manteniment de les seves polítiques nacionals de salut, sistemes de salut i programes de salut pública; de treball per identificar, prevenir i superar les amenaces potencials per a la salut, anticipant els reptes del futur, i la promoció de la salut pública.

El seu treball és un intercanvi de dues vies: recopilació dels millors experts dels socis clau en institucions nacionals i internacionals, i anàlisi de dades i els resultats de la investigació per proposar intervencions basades en proves de salut pública. Això permet a l’OMS / Europa per informar i assessorar els països sobre les maneres més eficaces per millorar la salut de les seves poblacions.Compartiu aquest contingut