Comencen les obres de reurbanització de la plaça Eivissa al districte d’Horta-Guinardó : Servei de Premsa

Comencen les obres de reurbanització de la plaça Eivissa al districte d’Horta-Guinardó

22/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les obres de reurbanització de la plaça d’Eivissa, al districte d’Horta-Guinardó, i els seus entorns, han començat aquesta setmana, per millorar aquesta plaça central per al barri d’Horta.

L’objectiu principal de la reforma és donar prioritat als vianants, però compatibilitzant aquest ús amb l’accés rodat a veïns, residents i comerciants. L’actuació contempla la col•locació de nou paviment i mobiliari urbà, la plantació d’ arbrat i la renovació de l’enllumenat públic i de la xarxa de serveis.

Les obres de millora de la placa Eivissa formen part de l’estratègia de millorar determinats espais amb encant i història d’Horta-Guinardó i responen a la voluntat de posar en valor el casc antic del barri d’Horta. És una obra emblemàtica en aquest barri, que ha estat una prioritat del Districte i forma part del full de ruta del Govern Municipal. El projecte ha comptat amb un intens procés de participació iniciat a l’estiu de 2010 amb els veïns de l’entorn, que hi han participat aportant idees i requeriments importants per mantenir l’esperit de poble i el caire històric d’aquest espai rellevant per a la vida veïnal del barri d’Horta.

Aquest projecte té un pressupost d’1.045.000 euros aproximadament, i abasta tota la plaça d’Eivissa, el tram adjacent del carrer Fulton, un petit tram del carrer d’Horta i el carrer Baixada del Mercat.

 

Tres espais dintre del mateix espai

La nova plaça d’Eivissa es planteja en tres àmbits diferenciats: la plaça per a actes públics; l’àrea d’estada, al límit, sota els plataners, amb un gran nombre de bancs; i una tercera amb les terrasses dels bars i restaurants, situades a les franges properes a les façanes.

La plaça més central, amb un paviment unitari, s’ha previst lliure d’elements, amb l’excepció del plataners per donar ombra.

L’àrea d’estada acull uns bancs de dimensions mitjanes col•locats a mode de puzle per organitzar l’espai en tres salons de trobada.

A l’espai de les terrasses, i per solucionar el desnivell de l’àmbit nord de la plaça, a l’encreuament amb la baixada del carrer d’Horta, s’ha proposat una escala correguda que millori la relació d’aquest espai amb la petita plaça triangular que s’hi genera amb la resta del carrer d’Horta.

Dins de la reurbanització de la plaça també s’ha tingut en compte que s’inclou una de les sortides de la L5 de Metro, de la parada d’Horta.

Pel que fa als elements vegetals, s’han mantingut els plataners existents, complementats amb arbres de port petit com pruneres i tipuanes, per donar varietat i continuïtat a la floració durant tot l’any. A tot l’àmbit, s’hi han instal•lat escocells d’arbre trepitjables, per facilitar l’accessibilitat i el caràcter multiús d’aquest espai, que és escenari habitual d’actes de les festes del barri.

També s’han substituït les lluminàries penjant de les façanes, incorporant nous bàculs de dimensions i ubicacions més adequades, i coherents amb els nous criteris del pla d’il•luminació de la ciutat.

A més, s’han renovat les instal•lacions de serveis com el clavegueram o el reg, i s’ha instal•lat nou mobiliari urbà, bancs, papereres, baranes i pilones.





Paraules clau

plaça eivissa/