Xavier Trias destaca la tasca divulgativa que fan els vaixells participants de la Mediterranean Tall Ships Regatta 2013 : Servei de Premsa

Xavier Trias destaca la tasca divulgativa que fan els vaixells participants de la Mediterranean Tall Ships Regatta 2013

23/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest vespre al Saló de Cent de l’Ajuntament la recepció als participants i capitans d’aquests velers, dedicats a l’ensenyament de la navegació de vela tradicional, i que s’han pogut visitar al Port Vell durant les Festes de la Mercè, abans de salpar demà cap a Toulon i La Spezia. L’alcalde Trias ha destacat “la tasca de promoció de la navegació com eina educativa i formativa” que fan els vaixells participants de la tercera Mediterranean Tall Ships Regatta 2013

L’alcalde ha agraït als participants la tasca que fan: “La navegació de vela tradicional és la base de la cultura del mar i considero que és molt important integrar-la en la formació i educació dels joves” ha dit Trias qui ha lloat “els valors d’esforç companyonia, solidaritat i respecte al medi ambient que envolta aquesta competició”.

Xavier Trias ha desitjat “molta sort” a tots els participants a la Mediterranean Tall Ships Regatta 2013, “una competició esportiva del més alt nivell, que ens ajuda a projectar-nos internacionalment com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i esport”. Trias també ha agraït la tasca de la Fundació Navegació Oceànica Barcelona, al Consorci el Far i als voluntaris de l’organització. “En tots els esdeveniments esportius que tenen lloc a Barcelona, el voluntariat i la implicació ciutadana són sempre elements cabdals que en garanteixen l’èxit”, ha assegurat l’alcalde.

Trias també ha recordat que “Barcelona és una ciutat oberta al mar que s’està consolidant la nostra ciutat com un referent internacional de la nàutica”, ha dit l’alcalde, que ha afegit que “el mar, la nàutica, la navegació, la recerca, i la competició, formen part d’una aposta molt ambiciosa de constitució d’un important Clúster Nàutic a Barcelona”. Trias ha conclòs que “aquest és un projecte que ens ajudarà a millorar la competitivitat i l’impuls de l’emprenedoria, la formació professional i les activitats vinculades amb la navegació”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Mediterranean Tall Ships Regatta 2013/ navegació/