Xavier Trias es reuneix amb el Xeic Serigne Mamor Mbacke, líder espiritual de la comunitat de muridistes : Servei de Premsa

Xavier Trias es reuneix amb el Xeic Serigne Mamor Mbacke, líder espiritual de la comunitat de muridistes

25/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s’ha reunit aquest tarda a l’Ajuntament de Barcelona amb el Xeic Serigne Mamor Mbacke. A la reunió també hi ha assistit el Comissionat d’Afers Religiosos, Ignasi Garcia Clavel, i el Comissionat d’Immigració, Miquel Esteve. El Xeic Serigne Mamor Mbacke és el líder espiritual de la comunitat de muridistes, amb gran presència entre la comunitat senegalesa a Barcelona; i, a més de ser un líder espiritual, és també un líder polític i social al Senegal.

Visita Sr. Serigne Mamor Mbacke

A la reunió s’han tractat diversos temes generals de la confraria i altres temes relacionats amb les persones immigrades. L’alcalde ha traslladat al xeic la feina que està duent a terme l’Ajuntament en relació als immigrants a la ciutat de Barcelona, i concretament dels procedents del Senegal. Trias s’ha referit a la situació de vulnerabilitat d’algunes d’aquestes persones i ha explicat l’actuació de protecció social que ha endegat l’Ajuntament, tot garantint habitatge pal·liatiu temporal i manutenció bàsica.

El Xeic Serigne Mamor Mbacke ha explicat a l’alcalde el sentit del fundador d’aquest moviment (Xeic Ahmadou Bamba) com a projecte per conviure en societat des de la tolerància; la universalitat d’aquest missatge en una zona on conviuen cultures diferents. També han parlat de la situació dels immigrants en general i dels senegalesos en particular.

El Xeic ha explicat també a l’alcalde la seva voluntat d’enfortir la cooperació entre Senegal i Catalunya i el seu projecte de posar en marxa una Universitat Internacional a la ciutat de Touba amb fons propis.

El moviment Muridi es va fundar a principis del segle XX al Senegal, a través del Xeic Ahmadou Bamba (1853-1927), com un intent de renovació en el si de l’Islam, i com una manera de resistir pacíficament a la colonització francesa, que li va costar a aquest líder la presó i l’exili. La seva tornada definitiva a la ciutat de Touba es commemora cada any per part dels seguidors d’aquesta confraria.





Paraules clau

muridistes/ senegal/ xeic/