Xavier Trias destaca que iniciatives com el Circuit d’Art Contemporani de Barcelona posen l’art a l’abast de la ciutadania : Servei de Premsa

Xavier Trias destaca que iniciatives com el Circuit d’Art Contemporani de Barcelona posen l’art a l’abast de la ciutadania

26/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquesta tarda a la presentació de la temporada d’exposicions de les galeries d’art de la ciutat i del Circuit d’Art Contemporani de Barcelona, una iniciativa d’Art Barcelona destinada a senyalitzar de manera innovadora a través d’uns elements de senyalització que inclouen codis QR, les galeries, els museus i els centres d’art contemporani de Barcelona, i divulgar la seva activitat. Al mateix temps, té el propòsit de crear una marca que identifiqui l’art contemporani a Barcelona. S’ha editat el mapa “Circuit d’Art Contemporani de Barcelona”, en el qual hi ha ubicades les galeries d’Art Barcelona. El mapa inclou informació de les exposicions que alberguen. Se’n fan 50.000 exemplars, en català i anglès. El mapa s’editarà tres vegades l’any, per tal d’actualitzar la informació de les exposicions.

A l’acte hi ha assistit Jaume Ciurana, tinent d’Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació; el regidor de l’Eixample, Gerard Ardanuy; Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya; Joan Anton Maragall, president d’Art Barcelona; i Sergi Aguilar, director de la Fundació Suñol, on ha tingut lloc la presentació.

Per a Xavier Trias en moments de crisi com els actuals és molt important tenir clares les línies de futur. “Barcelona és una ciutat d’èxit però alhora hi ha gent que ho passa malament, hem de tenir clar que treballem per les persones i que cal fer una reflexió”, ha dit. L’alcalde ha afirmat que “Barcelona ha fet, i fa, una aposta per ser una citat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar” i ha afegit que aquesta aposta “no la podem fer només les administracions, ens cal la iniciativa de la gent, una societat civil forta”, que cal sumar per anar endavant per impulsar també iniciatives culturals.

L’alcalde ha recordat que des de Barcelona també s’ha apostat fermament per les noves tecnologies, “i aquesta iniciativa combina al la perfecció cultura i noves tecnologies”.

Finalment, l’alcalde ha felicitat als impulsors d’aquesta “bona iniciativa”, Art Barcelona, per posar la cultura a l’abast de la ciutadania, donant a conèixer la creativitat de la nostra gent.

 





Paraules clau

art/