Xavier Trias: “La construcció d’una nova terminal de creuers reforça el paper de Barcelona com a primer port de creuers a Europa i de la Mediterrània” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La construcció d’una nova terminal de creuers reforça el paper de Barcelona com a primer port de creuers a Europa i de la Mediterrània”

27/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha  declarat : “Avui és un gran dia per a Barcelona perquè presentem el projecte d’una nova terminal de creuers”. I ha afegit: “La construcció d’una nova terminal reforça el paper de Barcelona com a primer port de creuers a Europa i a la Mediterrània”.

Xavier Trias ha fet aquestes declaracions en el marc d’una recepció que ha organitzat la companyia Carnival Corporation &plc i el Port de Barcelona per fer públic l’acord a que han arribat per a la construcció i explotació d’una nova terminal de creuers al Port de Barcelona.

L’alcalde de Barcelona ha remarcat: “Vull agrair especialment al Port de Barcelona i a Carnival Corporation la seva aposta perquè en un moment de dificultats econòmiques, iniciatives com aquestes ens donen força”.

En el seu agraïment, l’alcalde ha dit que “estem vivint la revolució del Port i en poc temps, com a alcalde, he pogut viure molts exemples: la terminal de Hutchinson, la de Grimaldi, la seu de Desigual, l’adjudicació de la nova bocana del Port, l’aposta de Salamanca Investment i avui la decisió de fer una nova terminal de creuers”. Xavier Trias ha destacat: “això vol dir inversions, generar riquesa i crear ciutat”.

L’alcalde s’ha adreçat als directors de la companyia de creuers i els ha agraït “ la seva aposta per la nostra ciutat, no els decebrem, som una ciutat acollidora i podem fer molts més projectes en un futur”.

Aquest matí s’han reunit el president de la Generalitat, Artur Mas, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, amb Giora Israel, vice-President executiu i Michel Nestour, vice-President de Carnival Corporation & plc i altres executius de la companyia de creuers. En el marc de la reunió s’ha anunciat l’ acord amb Carnival Corporation & plc per construir i explotar una nova terminal de creuers, la Terminal E al moll Adossat del Port de Barcelona.

Amb una inversió estimada de més de 20 milions d’euros per part del Grup Carnival, la Terminal E disposarà aproximadament de 10.000 metres quadrats de superfície i estarà preparada per rebre vaixells de creuer post panamax, amb una capacitat de 4.500 passatgers en operatives de turnaround (inici i/o finalització d’itinerari). Aquesta inversió té com a objectiu respondre a les necessitats futures de la indústria de donar servei a vaixells cada cop més grans que, a més, tenen la ciutat de Barcelona com a port base de les rutes per la Mediterrània.





Paraules clau

creuers/