L’alcalde Trias viatja a Roma, Rabat i Nova York en una gira institucional que referma el pes i la influència internacional de la ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

L’alcalde Trias viatja a Roma, Rabat i Nova York en una gira institucional que referma el pes i la influència internacional de la ciutat de Barcelona

29/09/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, inicia demà dilluns un viatge institucional de cinc dies que el portarà a Roma, Casablanca i Rabat, per acabar a Nova York, on participarà en dos actes organitzats per les Nacions Unides: la reunió d’alt nivell per celebrar el World Habitat Day (WHD) 2013 i en un diàleg sobre la Migració i el Desenvolupament.

El viatge comença demà dilluns, 30 de setembre, a Roma on està previst que es reuneixi amb l’alcalde de la capitat italiana, Ignazio Marino. L’endemà, Trias participarà en la trobada internacional per la Pau, organitzada per la Comunitat de Sant’Egidio, i que sota el títol “El coratge de l’esperança, religions i cultures en diàleg” se celebra a Roma fins l’1 d’octubre. A la trobada hi participen 400 representats de les grans religions i membres de la vida política i cultural europea i mundial provinents de 60 països. L’alcalde participarà a la taula rodona que portat per títol “Cittàmalate e periferie esistenziali”.

Dimarts a la tarda, des de Roma, Trias es traslladarà al Marroc, on farà una primera parada a Casablanca, la capital econòmica del país, on es reunirà amb representants de les entitats Grand Casablanca i de la Confederació General d’Empreses del Marroc (CGEM). Ja dimecres, a Rabat, capital del Marroc, Xavier Trias es reunirà a primera hora amb l’alcalde de la ciutat. Més tard, l’alcalde de Barcelona intervindrà en la Cimera Mundial de líders locals i regionals, que se celebrarà en el marc del 4rt Congrés de la CGLU (Ciutats i Governs Locals Units).

Dijous a la tarda, la delegació municipal es desplaçarà cap a Nova York.

Divendres, Trias participarà a la reunió d’alt nivell organitzada per UN-Habitat per celebrar el World Habitat Day (WHD) 2013. L’alcalde intervindrà a la sessió inaugural, en la que també està previst que hi participin el Secretari General de NU, Ban Ki Moon, i el Director General d’UN-habitat, Joan Clos, entre d’altres autoritats locals i internacionals.

Tot seguit Trias participarà en un Diàleg d’Alt Nivell de les Nacions Unides sobre la Migració Internacional i el Desenvolupament “Migration as a Catalytic Enabler for Development: the Role of Local and Regional Government”. A la taula està prevista la participació de Cecilia Malmström, comissària d’Afers Interns de la Comissió Europea; l’alcalde d’Atenes, Giorgios Kaminis, la comissionada d’Immigració de l’alcaldia de NY, Fatima Shama, i Edward S. Miranda, responsable d’afers exteriors de la ciutat de Cuenca (Equador).





Paraules clau

Alcalde Trias/ CGLU/ nova york/ onu-habitat/ rabat/ roma/