Aprovat el pla urbanístic per ubicar el nou parc de neteja de l’Eixample al Parc de Joan Miró : Servei de Premsa

Aprovat el pla urbanístic per ubicar el nou parc de neteja de l’Eixample al Parc de Joan Miró

10/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient ha aprovat avui definitivament el Pla Especial Urbanístic d’Ordenació del Subsòl al Parc de Joan Miró per ubicar-hi un nou parc de neteja. El nou centre haurà de substituir l’actual equipament ubicat al carrer València 47, des d’on actualment es coordinen la majoria de serveis de neteja viària de l’Esquerra de l’Eixample.

El PEU aprovat per la comissió regula el subsòl d’una part del parc de manera que el nou centre de treball s’integri amb l’entorn. Es proposa ubicar el futur parc de neteja de l’Eixample, de 3.278’45 m2, sota la llosa elevada, aprofitant el desnivell existent per minimitzar l’excavació necessària per al nou equipament. L’accés dels vehicles al parc de neteja es preveu pel carrer Diputació, aprofitant part de la rampa existent que dóna accés al dipòsit de retenció d’aigües pluvials soterrat.

La proposta té el mínim d’impacte sobre els elements vegetals ja que és la zona menys arbrada del parc de Joan Miró, i es preveu replantar les unitats afectades dins del mateix parc.

El PEU concreta les condicions que han de regular la implantació del futur parc de neteja al subsòl de la zona verda situada al Parc de Joan Miró i regula els usos ja existents del subsòl – part d’aquesta plaça elevada està ocupada ara per un local de Parcs i Jardins i un de l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador-, alhora que garanteix unes condicions adequades per a la zona verda en superfície. No altera el règim d’usos del sòl ni les previsions que fixa el Pla General Metropolità (PGM).

Relleu a l’actual Parc de Neteja de l’Eixample

El futur parc de neteja substituirà l’actual centre de treball ubicat al carrer València, i en funcionament des de l’1 de juny de 2010.  Des d’aquest equipament es dóna cobertura al servei de neteja viària de l’Esquerra de l’Eixample, amb un total de 185 treballadors que actuen diàriament als carrers del districte, amb 20 vehicles elèctrics, 7 escombradores, 1 fregadora 1 baldejadora i 31 carrets manuals. Aquest centre de treball disposa d’oficines, vestidors del personal, zona d’aparcament, zona de taller de manteniment, rentador de vehicles, magatzem i zona de contenidor-compactadora de residus procedents de la neteja viària del districte de l’Eixample.

Des de l’inici de mandat, ha estat un compromís de l’alcalde Xavier Trias amb els veïns poder traslladar aquest centre de neteja, ubicat als baixos d’un edifici d’habitatges, i trobar un nou espai a l’entorn de l’Eixample, que permetés mantenir la proximitat i l’eficiència del servei, fent compatible aquesta activitat amb el descans dels veïns.





Paraules clau

Eixample/ joan miró/ neteja/