L’Ajuntament de Barcelona promou l’ús de solucions tecnològiques per ajudar a persones amb necessitats especials : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona promou l’ús de solucions tecnològiques per ajudar a persones amb necessitats especials

10/10/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El proper dilluns 14 d’octubre de 9 a 13.30 hores se celebrarà la jornada Tecnologia per a tothom, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, a   l’edifici Media-TIC, al carrer Roc Boronat, 117.

Hi participen representants dels sectors de la tecnologia i de l’Economia Social i té com a objectiu identificar els principals reptes de futur pel que fa a solucions tecnològiques en benefici de la millora de la qualitat de vida de persones amb necessitats especials: persones amb discapacitat, trastorn mental o risc d’exclusió social.

Amb aquesta jornada es pretén dotar la tecnologia d’un enfocament social, detectant necessitats a les quals es pot donar resposta, mostrant experiències d’èxit en solucions tecnològiques ja existents i identificant els principals reptes de futur en aquest àmbit que permetin impulsar projectes tecnològics concrets.

L’esdeveniment, presentat pel director d’informatius de BTV Xavier Muixí, constarà d’una conferència inaugural “Si la tecnologia és la resposta, quina era la pregunta?” a càrrec del Dr. Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB; la Taula rodona “Tecnologia social/societat tecnològica: relat d’experiències” moderada pel Dr. Miquel Domènech, professor de Psicologia Social de la UAB i on es presentaran casos d’èxit que s’estan aplicant actualment en la millora de les dificultats de les persones amb necessitats especials.

Els participants debatran sobre el paper de les tecnologies en aquest àmbit, en especial sobre la importància dels dispositius mòbils com a eina per solucionar problemàtiques concretes i en el que representa en la qualitat de vida de les persones afectades.

A continuació se celebrarà el seminari de treball “Reptes de Futur” on les persones assistents es dividiran en diferents grups en els quals definiran diversos reptes a treballar  per trobar solucions tecnològiques que permetin resoldre problemàtiques concretes de les persones en risc d’exclusió, discapacitat o malaltia mental.

 

Barcelona  impulsora de projectes Mobile

Amb aquesta jornada Barcelona Activa pretén impulsar la incorporació de les organitzacions d’economia social a les actuacions realitzades en el marc de la Mobile World Capital que lidera la ciutat.  Al mateix temps, la participació en aquesta trobada  d’agents de l’oferta (empreses tecnològiques) i la demanda (Xarxa d’economia Social de Barcelona) permet  establir un diàleg que apropa i facilita la detecció de les necessitats especials d’aquests col·lectius.

La inscripció a la jornada és lliure i es pot fer a través del correu electrònic xesb@barcelonactiva.cat   o als telèfons  93 401 98 11 / 93 485 32 34





Paraules clau

mobile world capital/ necessitats especials/ suport persones/ tecnologia/